/
/
Ingrijirea tenului gras cu ingrediente naturale

Ingrijirea tenului gras cu ingrediente naturale

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ingrijirea tenului gras cu ingrediente naturale
Ingrijirea tenului gras cu ingrediente naturale

O piele curata, fara imperfectiuni, cu pori nedilatati, fara comedoane (cosuri) ne dorim cu totii.

Un ten stralucitor doreste orice femeie, iar barbatii sau adolescentii vor o piele curata fara inestetisme. Majoritatea insa ne confruntam la un moment sau pe o perioada mai indelungata, cu diverse imperfectiuni ale pielii.

Factorii care determina structura si compozitia pielii sunt:

  • mostenirea genetica;
  • modul de viata (alimentatia, somnul, fumatul, conditiile atmosferice, noxele, stresul).

Alti factori majori ce influenteaza aparitia comedoanelor sunt:

  • modul de ingrijire al pielii;
  • produsele de ingrijire (creme, lotiuni, geluri);
  • produsele decorative (farduri, pudra, fond de ten).

Toate aceste elemente influentand modul de hranire, respiratie si hidratare al pielii. Implicit acestea duc la aparitia comedoanelor, a excesului de sebum sau mai grav aparitia acneei.

Voi expune metodele de prevenire si tratare din punct de vedere cosmetologic si ceea ce se poate face pentru evitarea si tratarea acestei afectiuni in cabinetul cosmetic si acasa.

Cel mai important pas este curatarea (demachierea) zilnica, dimineata si seara. Iar in cazul tenurilor sensibile o tonifiere si in timpul zilelor toride cu temperaturi ridicate.

Indiferent daca esti machiat sau nu, tenul trebuie curatat cu un lapte demachiant si apoi hidratat cu o lotiune tonica, pentru a indeparta secretia de sebum amestecata cu particulele de praf si elementele nocive din atmosfera, care obtureaza porii si determina secretia de sebum in exces, ceea ce favorizeaza formarea comedoanelor, sensibilizeaza pielea, iar in unele cazuri produc roseata (eritroza) si iritatii.

Prin demachierea si tonifierea zilnica ajutam pielea sa-si indeplineasca functia de protectie impotriva factorilor externi si functia imunitara prin mentinerea PH-ul optim de 5,5.  La acest nivel al pH-ului ”atacul” bacteriilor si germenilor este ineficient, mediul bazic fiind propice dezvoltarii lor si in special al acneei.

ATENTIE NU folositi sapun pe fata!

Tratamentele cosmetice au ca si scop îndepărtarea celulelor moarte, degresarea pielii şi curăţarea profunda (de comedoane). Pentru a asigura respiraţia pielii, fara a irita glandele sebacee prin degresări repetate, puternice. Masajul in tratamentul cosmetic are un rol esential in “antrenarea muschilor pielosi”, a circulatiei sanguine periferice si limfatice, care apoi produc o intensificare a activitatii biologice a tesuturilor prin reglarea secretiei de sebum, stimularea productiei de colagen si elastina.

Indiferent de varsta, tratamentul cosmetic este important pentru curatarea si decongestionarea tenului prin tehnici NON INVAZIVE SI NETRAUMATIZANTE. Este esentiala aducerea pielii la PH-ul usor acid 5,5 si personalizarea tratamentului pentru fiecare persoana in parte. In special masajul si masca finala. La fel de importanta este relaxarea, atmosfera, aromele, lumina, care sa confere placere si incredere in cosmeticiana, in produsele si ingredientelor naturale active.

Cosmetica moderna trebuie sa îmbine stiinta, cu remediile naturale ce se folosesc de sute de ani si care in timp si-au demonstrat eficacitatea, astfel tratamentele cosmetice naturale se pot practica cu succes, numai din ingrediente naturale care sunt adevarate beneficii pentru piele, prin actiunea sinergica dintre celulele vegetale si celulele pielii umane.

Frecventarea cabinetului cosmetic nu este suficienta daca nu este sustinuta de o ingrijirea acasa, prin curatarea zilnica si folosirea produselor de ingrijire naturale: creme, lotiuni demachiante sau lotiuni naturale.

In articolul urmator va voi prezenta ingredientele naturale si proprietatile lor ce pot fi folosite pentru tenurile grase.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *