/
/
Îngrijirea adecvată în funcție de vârstă

Îngrijirea adecvată în funcție de vârstă

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ingrijirea adecvata functie varsta
Portrait of a pretty teenage girl outside smiling

Care este îngrijirea adecvată în funcție de vârstă? Varsta dicteaza ritualul de ingrijire a pielii, de aceea, este important ca in fiecare etapa sa ii oferim exact ce are nevoie. 20, 30, 40, 50 de ani sunt praguri care impun o conduita anume, de care orice femeie trebuie sa tina cont. 

Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, face cateva recomandari privind ingrijirea pielii in functie de varsta, pentru a te bucura de un ten frumos in fiecare moment. 

20 de ani – demachiant, tonic si crema hidratanta

La 20 de ani tenul este tanar, deci usor de ingrijit si lipsit de riduri. Principalele probleme care pot aparea, sunt cele specifice tipului de ten al fiecarei persoane – sebum in exces, sensibilitate, piele uscata. Rutina zilnica este una simpla. Demachiantul, tonicul si crema hidratanta sunt de baza. Se poate opta pentru produse, care au in compozitia lor ingrediente active cu efect antioxidant, precum Vitamina C, E. Pe timpul verii si nu numai, se va opta suplimentar pentru produse cu factor de protectie solara cu SPF 30 sau 50. Tenul cu probleme specifice trebuie tratat in acord cu acestea. 

30 de ani – produse pe baza de colagen, acid hialuronic si antioxidanti

Procesul de regenerare celulara incetineste la aceasta varsta. Pielea incepe sa arate mai stresata si ridurile de expresie isi fac aparitia. Productia de colagen scade si tesutul isi pierde din elasticitate. Este recomandata utilizarea unor produse de ingrijire ce contin colagen, acid hialuronic si antioxidanti pentru a compensa deficitul. Pe timpul noptii, este indicat sa folosim o crema anti-imbatranire cu antioxidanti, care netezeste ridurile fine si consolideaza legaturile intercelulare de la nivelul epidermei. Nu trebuie sa uitam nici de produsul de ingrijire pentru conturul ochilor, care trebuie aplicat atat dimineata, cat si seara. Cremele cu factor de protectie solara sunt un must si la fel si vizita lunara la salon pentru un tratament cosmetic. 

40 de ani – retinol si exfoliere regulata

Modificarile normale, ce au loc in corpul unei femei, se rasfrang si asupra tenului. Pielea devine mai uscata si mai lipsită de elasticitate, din cauza lipsei de colagen. Sunt indicate produsele care contin retinol, ce are un efect puternic antirid, aduce hidratare pielii si stimuleaza regenerarea celulara. De asemenea, pielea trebuie sa fie exfoliata regulat,  pentru ca ingredientele active din produse sa fie absorbite mai usor la nivel intracelular, dar si pentru a stimula regenerarea celulelor vii. La aceasta varsta, tratamentele profesionale anti-imbatranire se fac lunar.

Îngrijirea adecvată în funcție de vârstă: 50 de ani – Alpha-Hidroxi Acizi si peptide

La aceasta varsta, intervine menopauza care aduce cu sine scaderea nivelului de estrogen. Pielea isi pierde din fermitate si procesul de instalare a ridurilor este mai rapid si vizibil. Se recomanda folosirea cremelor nutritive, indeosebi a celor care contin Alpha-Hidroxi Acizi (AHA), retinol, peptide, acele ingrediente care au rol de diminuare a ridurilor si efect de lifting asupra pielii. 

Petele sunt o alta problema specifica varstei. In acest caz se va apela la produse anti-pigmentare cu efect de luminozitate asupra tenului. Din ritualul de ingrijire nu trebuie sa lipseasca si un produs pentru zona perioculara. 

Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *