/
/
Indiciile din talpă

Indiciile din talpă

02 Feb 2012
|
Indiciile din talpa
Indiciile din talpă

Indiciile din talpă – Stam toata ziua pe ele, alergam cu ajutorul lor si le masam de fiecare data cand obosim. Ati observat oare ca atunci cand stam in picioare pe perioade mai lungi, simtim ca intreg corpul nostru oboseste? Ei bine, asa se si intampla. Diverse zone ale talpilor noastre corespund cu anumite organe interne si oglindesc starea de sanatate si functiile principale ale acestora. 

Atunci cand talpile sunt catifelate si hidratate, fara portiuni cu piele uscata si alte anomalii, ne simtim excelent. Acestea sunt talpile specifice unui om sanatos. Și ale carui organe functioneaza asa cum trebuie, fara dificultati. 

Anumite portiuni uscate, anomalii sau zone dureroase ale talpilor indica faptul ca organele sau sistemele corespunzatoare din corp prezinta probleme de functionare. Mai exact, portiunile uscate sugereaza faptul ca organele corespunzatoare sunt inerte. În timp ce durerile semnaleaza suprasolicitarea si chiar conditia de boala. 

Indiciile din talpă – Tălpile elastice și catifelate se obțin printr-o dietă echilibrată, precum și îngrijire adecvată.

Terapiile precum masajul, reflexoterapia sau moxibostiunea (o tehnica in cadrul careia se aprind diverse plante medicinale in apropierea corpului uman, cu scopul de a trata diverse afectiuni, in special in medicina chineza) pot ajuta la recuperarea organelor si sistemelor din interiorul corpului nostru. 

Folosind „harta” din imagine, poti invata sa descoperi care sunt organele problematice ale corpului tau, in functie de zonele dureroase ale piciorului. Ca un test, identifica mica „depresiune” din talpa de la piciorul drept, formata din oasele care pornesc de la degetul mare si cel aratator. Daca acest punct este dureros la apasare, inseamna ca exista probleme la nivelul ficatului, iar cauzele ar putea fi o alimentatie inadecvata sau consumul excesiv de lichide. Daca durerile apar la apasarea degetului mijlociu sau a inelarului, organele afectate sunt vezica biliara si cea urinara. Problemele la nivelul acestor organe apar, de regula, datorita consumului excesiv de saruri si grasimi. Asadar, schimbarile in alimentatie sunt, printre altele, cheia unor picioare frumoase si nedureroase. 

Iti propunem sa studiezi „harta” atasata articolului pentru a identifica toate zonele problematice ale corpului tau. Este bine sa tinem minte ca organismul ne da semnale in permanenta – tot ce trebuie sa facem este sa le descifram corect.  

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare