/
/
Imunitatea la copii

Imunitatea la copii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Imunitatea la copii
Children skipping and jumping up a hill. OUTDOOR ADVENTURE Exclusive only at istockphoto • stevecoleimages • Atlanta, Georgia

Incepe sa se lumineze a toamna. Nu e cazul sa ne intristam, cel mai bine este sa ne pregatim imunologic pentru schimbarea de anotimp.

La inceputul toamnei – septembrie este luna in care este bine sa va programati sedintele de acupunctura pentru preventie si pentru mentinerea vigorii si a sanatatii si in anotimpul umed si friguros.

Aveti copii cu istoric de raceli repetate, sau care isi fac “botezul colectivitatii” in aceasta toamna este bine sa stiti ca aveti o multime de alternative simple, sigure si naturale pentru  a le creste imunitatea.

Fiecare tratament preventiv incepe cu o dieta adecvata: nu uitati de fructe si legume – profitati de abundenta de zmeura, mure, afine – o sursa excelenta de sanatate, acordati importanta cuvenita proteinelor in meniul copiilor, introduceti in obiceiurile zilnice, sportul si miscarea in aer liber si, desigur evitati incarcarea toxica a organismului cu grasimi, zaharuri si altele.

Tratamentele adjuvante naturale – recomandate atat la copii cat si la adulti sunt homeopatice si gemoterapice. Tratamentele se prescriu individual in funtie de particularitatile fiecaruia.

Avem la la dispozitie o gama larga de remedii pe piata (nu este o lista exhaustive, desigur).

Gemoterapia – ramura a fitoterapiei ce foloseste parti tinere ale plantei – muguri -pentru  extragerea substantelor curative ne pune la dispozitie urmatoarele preparate- implicate in imunomodulare:

1.     Extract din mladite de maces – Rosa canina MG=D1

Actiune farmacologica: Antiinflamator si antialergic, remediu al tulburarilor inflamatorii recidivante (relansare corticosuprarenala); favorizeaza neutralizarea tiraminei; vitaminizant.

Indicatii terapeutice: Rinofaringite repetate la copii, episoade bronhopulmonare banale si recidivante, patologie respiratorie de natura alergica la copii cu tulburari de crestere datorate episoadelor inflamatorii recidivante (otite, amigdalite, rinite, traheobronsite), profilaxia antigripala, artroze, in migrene si cefalee vasomotorie, în epuizare generala sau la persoane care obosesc usor.

2.     Extract din muguri de brad – Abies pectinata MG=D1

Actiune farmacologica: Remineralizant, favorizeaza fixarea calciului in oase, stimuleaza eritropoeza si cresterea tesutului osos, reechilibreaza metabolismul fosfo-calcic.

Indicatii terapeutice: Anemie, demineralizare la copii si adolescenti, carente minerale si decalcefieri la adulti, dureri osoase de crestere la copii, consolidarea fracturilor, rahitism, osteoporoza, spasmofilie, carie dentara, paradontoza, rinofaringite repetate la copii, cu hipertrofie glandulara. 

3.     Extract din muguri de catina – Hippophae rhamnoides MG=D1

Actiune farmacologica: Stimulator al sistemului imunitar, tonifica sistemul nervos.

Indicatii terapeutice: Afectiuni ale cailor respiratorii, tonic nervos. 

4.     Extract din muguri de coacaz negru – Ribes nigrum MG=D1

Actiune farmacologica: Este un cortison-like, stimuland secretia hormonilor antiinflamatori, stimulator al imunitatii, drenor universal.

Indicatii terapeutice: Sindroame alergice acute, astm bronsic de tip alergic si bronsite alergice, oculorinite alergice, urticarie, dermatite si dermatoze, eczema atopica, sindroame inflamatorii la nivel local si general, in special la nivelul mucoaselor (aparatului respirator, digestiv si urinar) si in toate cazurile de VSH crescut, asocieri in reumatism, artrite, artroze, fibrom uterin, chist ovarian, prostatite si adenom de prostata, cefalee vasomotorie, astenie psiho-fizica in perioada de convalescenta.

5.     Extract din muguri de mesteacan – Betula verrucosa MG=D1

Actiune farmacologica: Stimuleaza procesele catabolice, activeaza sistemul reticuloendotelial (efect imunostimulator).

Indicatii terapeutice: Rinofaringite repetate la copii, cu episoade bronho-pulmonare recidivante dupa tratamente cu antibiotice, astenia convalescentei, în decalcefiere la tineri, carie dentara, rahitism, consolidarea fracturilor, reumatism, sindrom nefritic, gastrite catarale. 

6.     Extract din muguri de porumbar – Prunus spinosa MG=D1

Actiune farmacologica: Tonic, stimulent in conditii de debilitate, activeaza axa hipotalamo-hipofizo-suprarenala regland dizarmoniile hormonale, favorizand cresterea armonioasa a copiilor, stimuleaza sistemul imunitar in cazul influentei negative din partea factorilor ambientali, chimici, farmacologici, bacterieni si virali, scurtand perioada de convalescenta.

Indicatii terapeutice: Deficit imunitar, convalescente postgripale sau dupa boli pulmonare, debilitate psiho-fizica, anorexie, inapetenta, astenie generala, neurastenie, anemie, dizarmonii de crestere la copii, intarzierea menarhei si de pubertate, bronsite cronice la varstnici, edeme, colici abdominale, herpes zoster oftalmic, iridociclite, iridocoroidite, acnee juvenila si furunculoza datorate poluarii atmosferice.

In general se prescriu combinatii. De exemplu: (- Extract de muguri de Mesteacan argintiu, Betula verrucosa MG=D1, 2 ml in apa, dimineata; -Extract de mladite de Maces, Rosa canina MG=D1, 2 ml in apa, la pranz si -Extract de muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, 2 ml in apa, seara)

Se fac cure de 2 – 3 luni.

Homeopatia ne pune la dipozitie pentru preventia infectiilor gripale – deja celebrul Osciloccocinum – administrat o data pe saptamana sau la doua saptamani – in timpul toamnei tarzii si al iernii. Se poate asocia cu remediul constitutional al persoanei sau/ si cu Influenzinum30.

Un alt produs folosit in starile gripale este – Influcid – care contine mai multe remedii: Aconitum (reduce inflamatia tractului respirator superior, febra si frisoanele), Gelsemium (actioneaza impotriva durerilor de cap si de gat, reduce starea de slabiciune si oboseala ce apare in timpul gripei), Ipecacuanha (mucolitic, expectorant, indicat in bronsite cu tuse seaca, convulsiva), Eupatorium perfoliatum, Phosphorus (indicat in infectii respiratorii recurente, in stari de slabiciune insotite de cefalee, obstructie nazala si dureri de gat).

Sigur, sunt multe remedii care pot fi folosite in functie de patologie – Belladonna, Aconitum, la care adaugam Gelsemium, Arsenicum album,etc.

Prezentati-va din timp la homeopat pentru a evita neplacerile bolii si efectele adverse ale antibioticelor recomandate cu larghete. 

Dr. Cristina Maria Hanganu- Cabinet medical care ofera optiuni terapeutice naturale integrate: acupunctura, homeopatie, gemoterapie, dietoterapie
Adresa Cabinet: Str Carol Davila nr 33, ap 2, sector 5, Bucuresti
tel programari: 0720445535
email: perfectmedch@gmail.com

Site : www. perfectmed.wordpress.com 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *