/
/
Importanta punctului LV 3 pentru sanatate

Importanta punctului LV 3 pentru sanatate

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Importanta punctului LV 3 pentru sanatate
Importanta punctului LV 3

Importanta punctului LV 3. Foarte multi specialisti in terapii alternative recomanda acupresiunea sau reflexologia ca remediu pentru numeroase probleme de sanatate. Exista multe puncte-cheie in organism, dar astazi este vorba despre asa-numitul punct LV 3. I se mai spune si Tai Chong, iar denumirea de LV 3 vine de la „Liver 3” (din engleza, „ficat 3”). Este conectat la meridianul ficatului, care leaga intre ele mai multe zone vitale ale corpului. 

Importanta punctului LV 3: La ce ajuta masajul punctului LV 3

– la digestie: ajuta la combaterea indigestiei si rezolvarea problemelor legate de stomac. Prin masajul acestui punct, se impiedica stagnarea Chi-ului (energiei vitale) in organism si se fluidizeaza intreg procesul de digestie.

– eliberarea de stres: potrivit teoriilor de reflexologie, punctul LV 3 este de mare ajutor in cresterea puterii de concentrare si reducerea nivelurilor de stres. De asemenea, masajul este foarte util in cazul in care suferi de oboseala cronica.

– vindecarea de Parkinson: potrivit Northwest Parkinson’s Foundation, LV 3 se numara printre cele mai importante puncte atunci cand vine vorba de tratarea bolii Parkinson. Prin stimularea acestui punct, sunt mentinute in limite normale nivelurile enzimei tiroxin hidroxilasa, care joaca un rol-cheie in vindecarea pacientilor. Practicienii maseaza punctul LV 3 al pacientilor si pentru a atenua tremurul specific afectiunii. 

Cum efectuezi masajul punctului LV 3 ?

Cu talpile goale, localizeaza punctul LV 3 in prima faza. Trebuie sa ajungi cu mana in zona dintre degetul mare de la picior si cel aratator. Coboara cu aproximativ doua degete mai jos si ar trebui sa gasesti o mica depresiune. Maseaz-o usor, cu miscari circulare. Repeta de cateva ori pe zi, de fiecare data cand iti amintesti. Nu trebuie sa insisti mult, 2 minute sunt suficiente.

In cazul in care suferi de afectiuni grave sau esti insarcinata, cere sfatul medicului specialist inainte de a te apuca de acupresiune. 

Surse: acupressurewellness.com

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *