/
/
Ghimbirul, un antioxidant de excepție

Ghimbirul, un antioxidant de excepție

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ghimbirul: antioxidant de exceptie
Traditional alternative therapy or medicine, Chinese health symbol, chakras; concept of healthy lifestyle

Ghimbirul, un antioxidant de excepție? Mâncați ghimbir si va poate ajuta sa tineti ridurile la distanta!

Ghimbirul este considerat un superaliment cu proprietati antioxidante de exceptie, iar consumarea lui ca atare si in alte preparate alimentare reduce toxinele din celulele pielii si stimuleaza circulatia periferica.

Ghimbirul, un antioxidant de excepție. Principii active ale ghimbirului

 – Gingerolul este principiul activ antioxidant din ghimbir, usor uleios de culoare galbena, cu o aroma intensa. Structura chimica este similara cu cea din capsaicina – principiul activ din ardeiul iute.

– Gingerolul are proprietati antiinflamatorii si regleaza nivelul de zahar din sange, gratie unui alt compus fenolic – Shogaol cu propietati anticancerigene, antiinflamatorii si antitumorale.

Principiile active din ghimbir, benefice pentru piele, sunt concentrate in sucul proaspat, iata cateva din proprietatile lui:

GHIMBIRUL contine aproximativ 40 de compusi antioxidanti care protejeaza impotriva imbatranirii, imbunatatește aspectul pielii prin eliminarea toxinelor si stimuleaza circulatia sanguina, contribuind la imbunatatirea nivelului nutritional al pielii.

Antioxidantii din ghimbir previn deteriorarea pielii sub actiunea radicalilor liberi, pastrand astfel aspectul tineresc al pielii, imbunatatind elasticitatea si fermitatea.

Aplicarea sucului proaspat de ghimbir pe pielea arsa de soare, calmeaza si o vindeca mai repede, restaurand proprietatile ei naturale.

Este un puternic agent antiseptic fiind indicat in cazul tenurilor cu inflamatii acneice, reducand incidenta acesteia si combaterea infectiei acneice.

Tratament in depigmentari

Estompeaza petele date de absenta melaninei – petele albe depigmentate;

Se tamponeaza locul depigmentat cu o bucata de ghimbir si se lasa cateva minute. Se observa o usoara imbunatatire dupa cca. 2 saptamani, daca se aplica zilnic.

Acest material a reprezentat “scenariul” in emisiunea “Tinerete fara Batranete” de la DIGI24 TV, saptamana viitoare va aparea si materialul video.

Maria Mihaiu

0722 745 678

Cosmeticiana & Trainer Cosmetica

www.mariamaria.ro

www.cosmeticanaturista.ro 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *