/
/
Gândurile negative îți distrug sănătatea. Ce poti sa faci?

Gândurile negative îți distrug sănătatea. Ce poti sa faci?

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ce trebuie sa faci pentru ca gandurile negative sa nu iti distruga sanatatea

Știai că gândurile negative îți distrug sănătatea? Stiai ca un om are in medie aproximativ 60000 de ganduri pe zi? Si mai surprinzatoare este concluzia cercetatorului Dr. Fred Luskin de la Universitatea Stanford – 90% dintre gandurile noastre se repeta. Problema cea mai mare este ca in cazul multora dintre noi, lucrurile care ne trec prin cap sunt nu numai repetitive, ci si negative.

Dupa cum am aratat deja in nenumarate articole, gandurile si emotiile negative dau startul unui intreg ciclu de stres care dauneaza grav sanatatii. Starile negative slabesc sistemul imunitar si provoaca inflamatii in organism. Desi suntem constienti de toate aceste lucruri, viata de zi cu zi ne impiedica sa eliminam in totalitate gandurile rele. Totusi, exista o veste buna – putem opri influenta lor asupra sanatatii. Iata cum:

1.Gândurile negative îți distrug sănătatea. Traind in prezent vei evita acest efect

Ideea de a trai in permanenta in prezent se aseamana cu un muschi – cu cat o exersam mai mult, cu atat devine mai puternica. Meditatia este foarte utila in a ne invata ca noi reprezentam propriile noastre ganduri, dar in acelasi timp suntem si observatorii a ceea ce ne trece prin cap. Atunci cand constientizam acest lucru si reusim sa ne privim pe noi insine din exterior, putem spune ca traim clipa prezenta.

2. Invatand sa ne apreciem

Nu putem vindeca un corp pe care nu-l iubim. Repulsia fata de propriul fizic sta in calea dobandirii sanatatii.

3. Infruntand temerile. Gândurile negative îți distrug sănătatea

Frica face ravagii asupra sanatatii. De la teama de esec si pana la cea de responsabilitate, exista cateva sabloane comune care ne dau peste cap fericirea. Trebuie sa le infruntam pentru a le putea invinge!

4. Incercand un detox digital

Internetul are partile sale foarte bune – el ne permite sa avem la degetul mic informatii utile, chiar vitale. Dar exista si reversul medaliei. Invazia digitala ne face sa stam ore in sir la calculator sau in fata smartphone-ului (si nici macar sa nu constientizam trecerea timpului!), dar si sa devenim prizonierii unor ganduri negative. Tindem sa ne raportam la imaginile ideale din online, care sunt insa departe de realitate. Impune-ti sa folosesti cat mai putina tehnologie si limiteaza-te intotdeauna la ceea ce este absolut necesar!

5. Exersand Tai Chi sau yoga!

Practica exercitii de liniste – Tai Chi si yoga sunt cele mai potrivite metode de a cultiva pacea interioara! 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *