Folosește uleiuri vegetale pentru un păr hidratat! – Apelezi foarte des la uscătorul de păr? Dacă da, probabil că părul tău este deteriorat din cauza utilizării acestuia. Există însă, pentru tine, o soluție simplă și la îndemână: uleiurile vegetale. Acestea vor ajuta părul să-și restabilească frumusețea inițială.
Părul face parte din imaginea noastră și reflectă starea noastră generală de sănătate. În viața de zi cu zi există factori care îl pot distruge, îl pot lipsi de strălucire și de un aspect frumos și sănătos. Factorii climatici, tratamentele chimice și fizice, stresul, alimentația precară, toate acestea afectează hidratarea părului.
Dar, întotdeauna există soluții. Avem la îndemână tratamente naturiste care pot ajuta la revitalizarea părului. Este ideal să apelezi la măști hidratante și, în plus, poți adăuga în acestea uleiuri vegetale.
Aceste uleiuri sunt potrivite pentru oricine are părul uscat sau deteriorat, pentru a hrăni părul după perioada verii, sau poate fi folosit periodic. Atenție: dacă ai părul gras, e mai bine să eviți uleiurile vegetale. Persoanele cu păr gras, în general, ar trebui să evite să le aplice, dar le pot folosi pentru vârfurile uscate, evitând întotdeauna scalpul.
Uleiul de susan este puternic antioxidant, bogat în vitamine și minerale și are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antifungice. În cultura indiană, acesta este adesea cel mai folosit pentru menținerea părului hidratat. Indienii folosesc uleiul de susan pentru a efectua masaje pe corp și păr. Ba chiar pentru a preveni chelia (alopecia) și mătreața. Fiind un ulei foarte gras, trebuie folosit pentru masarea întregului păr și a scalpului, numai în cazul părului uscat.
Omega 3 prezent în uleiul de in ajută la strălucirea și la refacerea părului deteriorat. Dar mai ales pentru a-l menține hidratat. Pe lângă faptul că îl consumăm adăugat în diferite preparate, îl putem aplica și pe păr.
Inul mai conține, de asemenea, vitamina E, mucilagii, proteine și iod. Nu are o consistență foarte grasă, așa că îl putem aplica pe orice tip de păr care tinde să se deterioreze și să se despice la vârfuri.
Uleiul obținut din migdale este foarte potrivit pentru a hidrata părul și pielea. Este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate uleiuri, deoarece este și unul dintre cele mai ieftine, dar nu cu mai puține proprietăți. Este ideal, în special, pentru părul uscat și ars, deoarece oferă moliciune și elimină efectul electrizant al părului.
Acest ulei conține mai mulți acizi grași nesaturați care regenerează și hrănesc celulele. Este mai puțin cunoscut, dar are proprietăți semnificative pentru sănătatea părului nostru. Acest copac de origine indiană a fost folosit în mod tradițional de medicina ayrvedică cu un succes considerabil și este disponibil din ce în ce mai mult în diverse produse.
Uleiul de Neem conține steroizi vegetali și acizi grași esențiali, cum ar fi Omega 3, Omega 6 și Omega 9, precum și azadirachtin, un limonoid care pare a fi deosebit de eficient împotriva bacteriilor. Uleiul de Neem ajută în tratarea uscăciunii, mâncărimii, mătreții, psoriazisului, împotriva căderii părului, a păduchilor etc.
Ajută la combaterea problemelor dermatologice, cum ar fi mătreața și mâncărimea. Uleiul de nucă de cocos, cu aromă delicioasă și textură delicată, este secretul multor femei indiene pentru a-și menține părul sănătos și frumos. Se aplică pe păr și scalp înainte de spălare, masând bine pentru a pătrunde adânc.
Foarte util în caz de mătreață, dermatită seboreică sau mâncărime în general, deoarece conține proprietăți antibacteriene. Pentru părul foarte gras, se poate urma aceeași procedură, dar folosind lapte de nucă de cocos.
Aplică uleiul ales pe părul uscat, începând de la jumătatea lungimii părului și coborând până la vârfuri sau pornind de la scalp, dacă este deosebit de uscat. Înfășoară părul cu folie alimentară și apoi cu un prosop și lasă uleiul să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Poți lăsa masca să acționeze și peste noapte. După care, clătești părul ca de obicei.
În cazul vârfurilor despicate, poți aplica pe păr picături de ulei după spălare. Pentru părul deosebit de uscat și tern, e recomandat să aplici două sau trei picături pe palma mâinii. Prin frecarea mâinilor, uleiul este mai bine distribuit. Masează uleiul de-a lungul părului și apoi piaptănă-l.
O altă opțiune pentru persoanele cu păr gras este să amestece uleiul cu gel de aloe vera pur, în părți egale, astfel încât masca să nu fie prea grasă, dar să permită hidratarea și hrănirea în profunzime a părului. Uleiurile vegetale pot fi adăugate în măști, șampoane sau coloranți naturali, precum cele pe bază de henna.
Explorator Wellness Virtual