/
/
Fitness în apă versus fitness la sol

Fitness în apă versus fitness la sol

04 Jul 2012
|
Fitness în apă versus fitness la sol

Fitness în apă versus fitness la sol
Fitness în apă versus fitness la sol

Ce alegi: fitness în apă versus fitness la sol? Pornesc de la premiza ca toata lumea a auzit de conceptul Aqua. Daca exista inca semne de intrebare abia astept sa va lamuresc. Activitatea Aqua Fitness consta in efectuarea exercitiilor de aerobic in apa mica (piscina). Ce inseamna acest lucru? Simplu: in loc sa faci aerobic la sol, vei face gimnastica in apa. Oricine poate practica aceasta activitate: femeie sau barbat, indiferent de varsta.

Cu siguranta, antrenamentele Aqua Fitness sunt unele din cele mai placute activitati sportive, unul din cele mai importante atuu-uri fiind mediul in care sunt desfasurate. Apa ajuta la vascularizarea tesuturilor si muschilor, inducand o relaxare completa a corpului.

Nu trebuie sa stii sa inoti ca sa practici Aqua Fitness

Multe persoane isi doresc sa intre in apa, dar pentru ca nu stiu sa inoate renunta mereu la bucuria de a face sport in piscina. Un avantaj foarte important: nu trebuie sa stii sa inoti ca sa practici Aqua Fitness! Cu toate astea dupa numai cateva clase veti fi uimit sa observati ca deja cunoasteti cateva notiuni importante din lumea acvatica.

Fitness în apă versus fitness la sol. Tehnicile Aqua Fitness

Tehnicile Aqua Fitness combina exercitii folosite in aerobicul la sol la care adauga metode specifice. Acesta este motivul pentru care este considerat un sport complex, care lucreaza absolut toate grupele musculare. Exercitiile de aerobic vor fi mai usor de efectuat. Iar articulatiile si tendoanele sunt complet protejate pentru ca forta gravitationala este mai mica in apa decat pe uscat. Pentru cei obositi dupa o zi de munca, dar nu numai, am o veste buna: apa are si efect de masaj, imbunatatind circulatia sangelui si permitand tesuturilor o oxigenare superioara. Dupa o serie de exercitii in piscina bateriile sunt din nou incarcate.

Exercitiile in apa ard foarte multe calorii

Pentru iubitorii de miscare, in general, dar si pentru cei pe care pierderea catorva kilograme i-ar face extrem de fericiti, mai am o veste buna : exercitiile in apa ard foarte multe calorii, primesti ca bonus senzatia ca te distrezi si nu e atat de greu. Pentru ca aceasta clasa sa aiba rezultate exceptionale si sa se desfasoare intr-un mod eficient trebuie sa tineti cont de sfaturile instructorului. Și sa adoptati pozitiile necesare efectuarii acestor exercitii. Mai exact, iata cateva tips-uri pe care le ofer in cadrul orelor, cursantilor mei:
– greutatea corpului trebuie distribuita in mod egal pe ambele picioare
– incordati abdomenul si fesierii pe toata durata exercitiului
– nu duceti in extreme anumite intinderi si aplecari ale corpului, mai mult decat ati face-o in derularea acelorasi exercitii, pe uscat, in afara piscinei.

In timp veti constata ca pe masura ce veti invata proprietatile apei si eficienta fiecarui exercitiu, rezultatele arderilor caloriilor vor creste. Iar corpul dvs. va intra in armonie cu apa. 
 

Mihai Chirvasoiu
Aqua Fitness Trainer
Tel : 0729.90.99.81
mihai_chirvasoiu@yahoo.com
http://www.facebook.com/MihaiChirvasoiuAquaFitnessTrainer

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊

Hai în comunitate!

Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Prenume
Mail

Articole similare

Un nou spa marca Mandarin Oriental in Mayfair, Londra
Un nou spa marca Mandarin Oriental in Mayfair, Londra
Invitație la Spa în sezonul rece
Invitație la Spa în sezonul rece
Expansiunea SHA Wellness in Mexic, între plajă și pădurea de mangrove
Expansiunea SHA Wellness in Mexic, între plajă și pădurea de mangrove

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *