/
/
Feng Shui la birou

Feng Shui la birou

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Feng Shui la birou
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-stressed-man-working-desk-busy-creative-office-image29484538

Feng Shui la birou, te-ai gândit la asta? Cum te simti cand intri in birou in fiecare dimineata? Esti plin de energie si pregatit de munca, debordand de idei creative pentru tot restul zilei? Sau te simti obosit inca inainte de a incepe ziua sau putin demoralizat in fata sarcinilor pe care le-ai anticipat pentru ziua respectiva? S-ar putea sa te surprinda sa afli ca aceste sentimente sunt mai legate de spatiul de lucru decat de fisa postului, de sef sau de colegi. 

Un ghid practic pe care l-am citit de curand m-a convins ca masa de lucru aranjata ca la carte reprezinta una din cheile succesului in afaceri, iar Feng Shui este, de fapt, „o acupunctura a cladirii”. Daca e sa ne exprimam in termeni simpli, scopul practicii Feng Shui este aranjarea mediului inconjurator in asa fel incat acesta sa fie in armonie si echilibru cu natura. Atunci cand elementele care ne inconjoara sunt in armonie cu fortele universale, la fel suntem si noi. In aceeasi carte, intitulata sugestiv Feng Shui la serviciu, am descoperit si cateva exercitii simple prin care fiecare poate descoperi cat de stresant este mediul fizic, respectiv psihic de la locul de munca.

Feng Shui la birou – Răspunde cu „da” sau „nu”:

MEDIUL FIZIC

Cand ajung la serviciu, imi place ce vad. 

Cu biroul meu este usor sa fiu eficient.

Ma simt confortabil din punct de vedere fizic in timp ce lucrez.

In spatiul meu de lucru se afla obiecte personale importante pentru mine.

Sunt organizat si cunosc totul despre documentele si celelalte obiecte care imi sunt necesare in desfasurarea activitatii.

Daca ai raspuns cu „nu” chiar si numai la una dintre aceste afirmatii, este prioritar sa faci cateva schimbari in biroul tau. Gandeste-te daca acesta din urma este bine iluminat, aglomerat si elimina blocajele fizice.  Mai mult, iti recomandam articolul Dezordinea in birou pe care il pregatim pentru zilele urmatoare in Clubul Despre Spa.

Iata afirmatiile cu privire la MEDIUL PSIHOLOGIC:

In timp ce lucrez, sunt capabil sa ma concentrez exact la ce trebuie sa fac. 

Ma simt competent la locul de munca.

Ma simt increzator cand abordez sarcini noi.

Interactiunile mele cu colegii sunt, in general, pozitive.

Ziua de munca trece, de obicei, repede pentru mine.

Munca mea este, in general, apreciata la justa sa valoare.

Mi s-a acordat liberatatea de a-mi face treaba dupa cum consider eu ca este bine. 

Ma impac bine cu seful/sefa. 

Cand vine cineva in biroul/spatiul meu de lucru, afirma adesea ca se simte bine aici.

Daca ai raspuns „nu” la mai mult de trei dintre aceste afirmatii, exista probleme grave de feng shui in biroul tau. Trebuie sa izolezi si sa corectezi energiile negative din spatiul de lucru. 

Pentru inceput, este necesara o analiza a elementelor din mediul inconjurator.

Trebuie sa stii ca acestea interactioneaza fie intr-un ciclu constructiv, fie intr-unul distructiv – tocmai de aceea, felul in care le aranjezi in spatiul de lucru va influenta reusita tuturor eforturilor pe care le faci. 

In ciclul constructiv, lucrurile stau astfel: arderea lemnului intretine focul; focul produce pamant din cenusa sa; pamantul produce minereu (metal), care creeaza apa din condensarea ce are loc pe suprafata sa; apa, la randul ei, hraneste plantele si copacii, creand lemnul. 

In ciclul distructiv: apa stinge focul, focul topeste metalul, metalul taie lemnul, lemnul isi ia hrana din pamant, pamantul murdareste apa. 

Niciun element individual nu are caracter distrugator. Toate cele cinci sunt vitale pentru mediul inconjurator al fiintei umane, iar ciclurile devin importante in momentul in care se fac modificari in mediul inconjurator, cu scopul de a ne asigura ca eforturile nu ne sunt zadarnicite printr-o amplasare nefavorabila. 

De pilda, ar trebui sa eviti plasarea unui acvariu in apropierea peretelui din sud. Elementul sudului este focul, iar apa va slabi eficienta acestuia. De asemenea, datorita faptului ca nordul este guvernat de apa, nu este recomandat sa amplasam ornamente din lut sau de culoare maro in aceasta zona. Acest element al pamantului poate compromite („murdari apa”) reusita planurilor tale. 

Iata un mic ghid al elementelor pentru a te ajuta in amenajarea spatiului de lucru: 

Feng Shui la birou

Sursa: Kirsten M. Lagatree, Feng Shui la serviciu, editura Polirom

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *