/
/
Experimentul No Poo sau un mic detox pentru par

Experimentul No Poo sau un mic detox pentru par

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Experimentul No Poo sau un mic detox pentru par
Experimentul No Poo sau un mic detox pentru par

Ce este „No Poo”?

Trecerea in noul mileniu a adus o explozie de forme, culori, gusturi si miresme. Insa, din pacate, o mare parte din acesti stimuli actioneaza in detrimentul sanatatii noastre. Astazi, incercam sa eliberam organismul de chimicalele cu care l-am incarcat de-a lungul timpului, „furati” fiind de felul in care arata sau miros anumite produse. Noua strategie de mentinere a sanatatii se bazeaza pe renuntare si inlocuire. Intr-un cuvant: simplificare.

Exact asta face si tehnica „No Poo”. Simplifica semnificativ ritualul de ingrijire a parului. Presupune renuntarea (temporara sau definitiva) la sampoane, balsamuri si masti din comert. Si sa le inlocuiesti cu solutii 100% naturale.

Atunci cand vei renunta la produsele comerciale, vei experimenta probabil o perioada de tranzitie, un timp in care organismul se va adapta la noile conditii. Majoritatea persoanelor planuiesc sa testeze tehnica „No Poo” timp de o luna. Dupa care hotarasc sa continue pe o perioada mult mai indelungata. Cei care pana acum trebuiau sa isi spele parul o data la doua zile sau chiar zilnic, din cauza tendintei de ingrasare excesiva, reusesc acum sa stea 4-5 zile fara ca podoaba capilara sa isi piarda aspectul de „proaspat spalat”. In plus, adeptii „No Poo” marturisesc ca parul devine mult mai moale si mai usor de coafat, iar cresterea lui va fi stimulata semnificativ.

Ce presupune tehnica?

Daca ai parul sanatos si fara tendinta de uscare, poti incerca varianta cea mai extrema si anume sa folosesti exclusiv o solutie de limpezire a parului (lavanda si rozmarin in extract de otet de mere). In loc de balsam, aplica ulei de cocos pe parul uscat si vei obtine niste bucle lejere.

Daca parul tau este destul de uscat (mai ales in cazul in care ai obisnuit sa il coafezi des), iti recomandam sa folosesti in continuare samponul, dar intr-o varianta solida, 100% naturala. Ce spui de o combinatie hranitoare de avocado, aloe vera si tea tree? Iar daca ai nevoie de putin ajutor la coafare, apeleaza cu incredere la uleiul de argan!

Regula cea mai importanta este sa nu folosesti nimic non-natural pentru curatarea parului. Considera „No Poo” o metoda de detoxifiere a parului pentru care suvitele iti vor fi foarte recunoscatoare! 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *