/
/
Este Pilates sportul potrivit pentru a slabi?

Este Pilates sportul potrivit pentru a slabi?

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Este Pilates sportul potrivit pentru a slabi?
Este Pilates sportul potrivit pentru a slabi?

Este Pilates sportul potrivit pentru a slabi? Pe masura ce se innoreaza afara, ziua se micsoreaza si vara ne face semn de „la revedere”, parca ne urnim tot mai greu sa ajungem la sala de sport, mai ales ca acum obiectivul „trebuie sa slabesc” nu mai este o prioritate. Si totusi, pilates-ul te poate ajuta sa slabesti?

Mai intai de toate: cum actioneaza pilates?

Pilates-ul este o forma de miscare al carui succes se bazeaza pe cateva miscari curate, simple si complexe, care au ca rezultate imbunatatirea circulatiei, a echilibrului, a puterii muschilor, cresterea flexibilitatii, intarirea inimii sau fluidizarea respiratiei profunde.

Astfel, multe persoane aleg sa practice pilates ca forma de recuperare a elasticitatii musculare sau ca forma alternativa de terapie pentru durerile de gat, de spate sau alte dureri musculare. Toate exercitiile pilates sunt progresive, putand fi executate cu aceeasi usurinta si de un adolescent de 15 ani si de o persoana de 75 de ani, si de un incepator si de un sportiv de performanta, cu ajutorul unui antrenor personal.

Intrebarea intrebarilor: te ajuta pilates sa slabesti?

Pilates este o forma de miscare care te ajuta sa iti tonifici intregul corp. Aparent, Pilates nu ar putea arata impresionant pentru un antrenament de scadere a greutatii, insa, cu toate acestea, Pilates pune conditii eficiente pentru muschii de baza, ceea ce sporeste potentialul de ardere a caloriilor. 

Pentru a creste capacitatea de a arde calorii si grasimi, trebuie insa sa depuneti eforturi pentru a realiza exercitii avansate de Pilates, care ofera un antrenament cardiovascular mai provocator. Un regim eficient de pierdere in greutate poate incorpora Pilates, impreuna cu exercitii de aerobic si un antrenament de forta, alaturi de o dieta alimentara potrivita.

Exercitiile efectuate in timpul unei sesiuni de Pilates se bazeaza, in general, pe abdomen, fese si pe intarirea muschilor spatelui. Un alt punct central al unei sesiuni se sprijina pe obiectivele de pierdere in greutate prin cresterea flexibilitatii si implicit a gamei de miscare, facandu-te mai eficient la efectuarea activitatilor fizice care ard mai multe calorii. 

Asadar, concluzia? Este Pilates sportul potrivit pentru a slabi?

In cazul in care iti doresti sa slabesti rapid, Pilates nu este forma de antrenament pe care o cauti. Daca esti insa in cautarea pierderii treptate in greutate, a tonifierii si a acelei siluete subtiri si alungite, sesiunile Pilates trebuie sa faca parte din rutina de exercitii care te va ajuta pe termen lung.

Noi te asteptam in studioul Attitude Pilates pentru a te convinge! 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *