/
/
Elasticul care te leaga de trecut

Elasticul care te leaga de trecut

14 May 2013
|
meditatie natura yoga tai chijpj
http://www.dreamstime.com/stock-images-meditation-image14715444

Imagineaza-ti niste benzi de elastic lipite de spatele tau in mod organic, lipide de piele. Aceste benzi sunt fixate undeva in urma ta, in trecutul tau, in diverse momente din viata ta. Si inchipuieste-ti ca vrei sa mergi inainte, cu aceste benzi elastice care te trag inapoi. Poti? 

Avem lipite pe noi zgarciuri istorice care ne impiedica inaintarea fluida spre viitor. Te chinui, te stradui, te fortezi sa mergi inainte sau macar sa stai drept pe loc, in prezent. Iti trebuie multa forta. Mai multe zgarciuri – mai multa forta. Elastice multe – multa forta. Bine fixate in trecut – mai multa forta. Cate zgarciuri ai, cat de multe sunt, cat de bine fixate sunt?

Zgarciuri = traume, fobii, experiente de viata puternice.

Si da, pot fi si pozitive. Lucruri de care nu te poti desparti si din cauza aceasta nu poti avea experiente noi. Le tii mult timp lipite de spate = te obisnuiesti cu ele. Te obisnuiesti sa le simti acolo si sa iti dozezi forta ca sa fii in echilibru

Dar uneori, te trag cu violenta inapoi, se produce un dezechilibru, nu esti atent o secunda si iti scapa fraiele, derapezi, deraiezi, te simti violent propulsat inapoi, inspre locul lor de origine.

Suntem legati de trecut prin fire puternice. Avem nevoie de ele pentru ca ne ofera un sens, o directie, un rol. Chiar asa?

Acum imagineaza-ti ca scapi de toate deodata. Cine stie fizica, intelege instantaneu ca lipsa lor brusca te propulseaza brusc inainte, inspre viitor. Poate chiar iti pierzi echilibrul.

Daca simti ca nu mai poti pune atata energie ca sa iti mentii echilibrul, daca simti ca ti-a ajuns sa lupti atat, daca simti ca esti gata sa plesnesti, poate este momentul sa faci ceva.

1. Fii constient de ele, de existenta lor, simte-le puterea in mintea ta: de cate ori te gandesti „era mai bine cand …”, „altadata …”, „cand eram mai tanar…”, „as putea face atatea …”, „daca as fi mai …”, etc. 

2. Taie-le! Toate sau o parte dintre ele. Logic, ar fi ca inainte sa le tai, sa evaluezi pe care sa le tai. Mi-e teama ca te vei reindragosti de ele. Sau te vei lasa iarasi mahnit de ele. Mai bine taie-le!

3. sau Renunta sa te mai fortezi. Lasa-te cu totul tras inapoi, in trecut, in fiecare dintre punctele lor de legatura. Reviziteaza momentele in care ti s-au lipit de piele. Vei vedea ca unele sunt inutile. Pe unele nu merita sa le tragi dupa tine. Invita un coach sa te ajute. 

Viata este ca o plimbare chinuita pe un drum desfundat, plin de noroaie. De fiecare data cand pasesti pe drumul tau, lasi o urma in noroi. Faci asta in fiecare moment al vietii tale. Dar in acelasi timp, bucati de noroi ti se lipsesc de pantofii care devin din ce in ce mai grei si mai murdari. Alege sa ti-i cureti. Sa mergi mai usor. Ia-o pe alt drum. Lasa soarele sa iti usuce calea! 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare