/
/
De ce o dieta alcalina iti poate aduce mai multa energie

De ce o dieta alcalina iti poate aduce mai multa energie

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
De ce o dieta alcalina iti poate aduce mai multa energie
Dumbells, tape measure and healthy food over wooden background. Fitness and health. View from above

Dieta alcalina. Cea mai usoara modalitate de a masura calitatea stilului de a viata, este prin analizarea starii noastre generale de zi cu zi. Stilul de a manca reprezinta energia care i-o oferim organismului, energie necesara pentru a face fata treburilor jurnaliere.

De ce este important nivelul pH-ului?

Nu foarte multi oameni sunt constienti, dar organismul uman functioneaza cel mai bine la un nivel de pH care este usor pe partea alcalina. Nivelul pH-ului organismului poate varia de la 0, complet acid, la 14, complet alcalin. In mod ideal, nivelul pH-ului organismului ar trebui sa stea intre 7,35 și 7,45 pentru a functiona corect. Din pacate, majoritatea oamenilor consuma o dieta foarte prelucrata, care este bogata in zahar. Acest lucru determina ca pH-ul corpului sa devina acid. Prin urmare, majoritatea oamenilor au niveluri de pH care nu sunt stabilizate si sunt acide. Din fericire, pH-ul in corpul uman poate fi restaurat. 

Principala „sursa“ de aciditate este alimentatia

In momentul in care organismul depune efort datorita alimentatiei acide, flora intestinala si sistemul imuntar pot fi afectate, iar acest lucru poate duce la inflamatii sistemice in organism. Dieta joaca un rol esential in mentinerea nivelului optim de pH. Organismul are nevoie de vitamine si de substante nutritive esentiale, iar pH-ul ne poate oferi indicii vitale despre functionarea interna a organismului nostru. Orice inflamatie cronica va fi reflectata in cresterea constanta a nivelului homocisteinei in sange. Un nivel ridicat de homocisteina in sange mareste riscul de fracturi asociate cu osteoporoza, creste riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, gandire neclara sau chiar boala Alzheimer.

Cum apare aciditatea in corp? 

Orice substanta ce intra in corp, independent de pH-ul ei, este metabolizata si va genera metaboliti acizi sau alcalini.

Principalele cauze de aciditate sunt:

  • alcoolul si consumul de droguri;
  • excesul de antibiotice;
  • indulcitori artificiali;
  • stresul cronic;
  • scaderea nivelului nutrientilor din alimente datorita agriculturii industriale;
  • nivelul scazut de fibre in dieta;
  • lipsa sportului;
  • excesul de proteine animale in dieta;
  • excesul de hormoni proveniti din alimente, din produsele cosmetice sau din materiale; 
  • expunerea la substante chimice si radiatii provenite de la masina de spalat, materiale de constructie, calculatoare, telefoane mobile sau cuptor cu microunde;
  • coloranti alimentari si conservanti;
  • sport in exces;
  • pesticide si erbicide;
  • poluare;
  • mancat pe graba si alte obiceiurile alimentare nesanatoase;
  • alimente prelucrate si rafinate;
  • lipsa oxigenului sau insuficienta respiratorie. 

Echilibrarea pH-ului prin dieta alcalina

Tema echilibrarii pH-ului constituie un motiv real de ingrijorare, deoarece organismul devine incapabil sa compenseze supraincarcarea cu alimente si factori acizi (care pot proveni dintr-o multitudine de factori, in special din cauza dietelor moderne dezechilibrate si a stresului). Toti cei care sustin dieta alcalina considera ca doar printr-o alimentatia alcalina poti regla pH-ul organismului si poti obtine o sanatate mai buna. Organismul nostru are propriile mecanisme de autoreglare si corectare a balantei pH-ului. Acest lucru depinde daca este asigurata o dieta echilibrata cu nutrientii potriviti. Un lucru important de inteles este faptul ca supraincarcarea cu alimente sau suplimente alcalinizante nu compenseaza singura cantitatea de substante acide sau acidifiante. Astfel, este esential sa mentinem unui echilibru corect intre cele doua tipuri de alimente. 

In continuare iti prezentam zece alimente cu proprietati alcaline care iti pot imbunatati sanatatea si pot fi consumate atat de usor in dieta noastra de zi cu zi – dieta alcalina

1. Spanacul

Este o leguma bogata in substante nutritive si are multe proprietati sanatoase. Una dintre acestea este strans legata de efectul sau alcalin, lucru datorat in mare parte continutului sau ridicat de clorofila, care ajuta in restabilirea nivelului de pH inapoi la idealul sau.

2. Lamaia

Este un exemplu tare interesant. Desi ne gandim la aceasta ca fiind un aliment acid, in organism ea va avea un efect alcalinizant. Motivul? In momentul in care se descompune, ea va forma saruri minerale alcaline (citrati si ascorbati). Lamaia ajuta la curatarea si detoxifierea organismului, folosind minerale esentiale precum calciu si fier. 

3. Varza Kale

Este un alt aliment verde puternic alcalin care ar trebui sa fie inclus in dieta noastra obisnuita. Are capacitatea de a stabiliza pH-ul corpului, asigurand in acelasi timp detoxifierea. Are si proprietati antioxidante. Varza Kale contine vitamina A, vitamina K, vitamina C, magneziu, calciu, cupru, potasiu, fier, proteine, fosfor si mangan. 

4. Avocado

Contine vitamine si minerale esentiale, care ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din organism si ajuta la restabilirea pH-ului la nivelul sau optim. Avocado asigura beneficii atat pentru sistemul cardiovascular, cat si pentru sistemul imunitar, sistemul circulator si sistemul digestiv.

5. Sucul de grau

Consumul de suc verde sporeste capacitatea celulelor rosii de a transporta oxigenul la alte celule din corp. Un pahar mic de suc verde pe stomacul gol, zilnic, are o valoare nutritiva echivalenta cu a unei cantitati de 1,5 kg de legume. Este foarte bogat in complexul de vitamine B, contine in special B17 (laetrila), despre care se crede ca distruge celulele canceroase fara sa le distruga pe cele sanatoase. Este una din cele mai bogate surse de vitamina A si C din lume.

6. Telina

Este un aliment sanatos ale carui beneficii nu sunt indeajuns apreciate. Telina ar trebui sa fie inclusa in mod normal in meniul oricarei persoane. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca telina este un bun diuretic, deoarece ajuta organismul sa elimine orice lichid in exces. Telina poate neutraliza acidul din organism si poate aduce nivelul pH-ului la un nivel usor alcalin.

7. Broccoli

Atunci cand vorbim despre o dieta echilibrata sau cand dorim sa mentinem un nivel al pH-ului cat mai alcalin, broccoli-ul este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca. Broccoli contine substante fitochimice care alcalinizeaza organismul, reduc dominarea estrogenului si maresc metabolismul estrogenului. Broccoli contine antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii. 

8. Castravetele

Este un aliment care are un continut ridicat de apa si ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din organism. Castravetele ajuta si la reducerea inflamatiilor din organism.

9. Ardeiul gras

Un aliment subevaluat. Ardeiul nu doar ca poate ajuta la neutralizarea acidului in organism, ci si are proprietati ca determina cresterea nivelului de pH, catre unul alcalin. Alte beneficii? Reducerea anxietatii, scaderea tensiunii arteriale, reducerea inflamatiei si combaterea cancerului.

10. Usturoiul

Usturoiul ajuta la mentinerea sanatatii generale ale organismului. Acesta contine vitamina B1, vitamina B6, vitamina C, calciu, cupru, seleniu si mangan. Actioneaza ca o hrana antibacteriana, o hrana antivirala, o hrana antioxidanta si antifungica.

Dieta alcalina. Ce inseamna Home Delivery Alkaline Diet? 

Am lansat serviciul de livrare de meniuri sanatoase, compuse doar din alimente alcaline. Meniul a fost conceput in stransa colaboare cu Gül Kaynak, unul dintre cei mai apreciați consultanți de Detox&Wellbeing din Turcia. Un meniu zilnic contine o limonada revitalizanta, un mic dejun energizant, lapte de migdale, un pranz nutritiv, doua sucuri de detoxifiere si o supa absolut delicioasa la final de zi.Meniul este complet din punct de vedere nutritiv, iar mancarea este proaspata. Dorim sa demonstram ca mancarea sanatoasa, poate fi si delicioasa. La fiecare doua ore se serveste un preparat. Livrarea se face doar pentru oaspetii din Brasov, insa oaspetii care participa la programul de detoxifiere, au parte de prezentari zilnice despre diferite teme legate de sanatate si preventie. Una dintre prezentari, este despre Stilul de viata sanatos si Balanta dintre Alcalin si Acid. 

O dieta neechilibrata poate fi considerata un factor daunator pentru intreg organismul. Ne dorim foarte mult sa promovam sanatatea prin preventie, beneficiile unui program de detoxifiere, importanta balantei dintre alcalin/acid si sa oferim suport real in implementarea unui stil de viata sanatos si armonios. Nu trebuie sa uitam ca devinim ceea ce facem in mod repetat.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *