/
/
Cum tratam holistic tusea

Cum tratam holistic tusea

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cum tratam holistic tusea
Cum tratam holistic tusea

Cum tratam holistic tusea. Adesea, zilele reci si ploioase ne “imbogatesc” viata cu cate o raceala, insotita adesea de o tuse seaca sau productiva. O tuse productiva (cu expectoratie) poate indica o infectie a cailor respiratorii pe cand o tuse seaca ar putea insemna iritatie a gatului, un simptom al racelii sau rezultatul unei alergii. 

Fiind un simptom, si nu o boala in sine, tusea este prezenta in multe boli: astm, bronsita, tuberculoza, reflux gastro-esofagian sau alergie, dar poate aparea si ca efect secundar al administrarii unor medicamente, cum ar fi cele impotriva hipertensiunii arteriale.

In medicina traditionala chineza ( MTC ), se spune ca tusea este mai inainte de toate, un reflex de curatare sau de aparare a organismului, pentru a expulza particulele iritante. De aceea, nu tusea e cea care trebuie tratata, ci cauza ei (bronsita ar fi un exemplu).

Iata cum tratam holistic tusea:

Homeopatie

Este foarte important sa aveti parte de o consultatie pentru ca medicul sa aleaga tipul de tratament homeopat care vi se potriveste. De regula, se recomanda Aconitum napellus, Belladonna, Byronia, Rumex Crispus pentru tusea seaca, Spongia tosta si Hepar Sulfur pentru tusea cu caracter aspru, Corallium Rubrum, Caccus Cacti, Drosera pentru tusea cu accese si remedii precum Antimonium Tartaricu, Ipeca sauPulsatilla pentru tusea grasa.

Cum tratam holistic tusea: Fitoterapia

Pentru tusea seaca, sunt recomandate urmatoarele leacuri: plante bogate in mucilagii, ce calmeaza mucoasele inflamate, acoperindu-le cu o pelicula protectoare:

  • nalba mare,
  • lumanarica si
  • patlagina sunt remedii foarte bune, in acest sens.

Tusea cu accese poate fi tratata cu: cimbru, cimbrisor sau iedera.

Iar pentru tusea grasa (productiva) se folosesc plante expectorante precum:

  • lemnul-dulce,
  • ciubotica-cucului,
  • cicoare,
  • eucalipt sau silvestru.

Aromoterapia

Un remediu placut ce calmeaza rapid este inhalatia cu uleiuri esentiale de eucalipt, cimbru sau chiparos (2-3 picaturi din fiecare intr-un vas cu apa clocotita) – timp de 10 minute, de 3 ori pe zi. 

Pentru tusea seaca, faceti gargara cu aceste uleiuri diluate intr-o jumatate pahar cu apa (3 picaturi de fiecare).

Cum tratam holistic tusea: Nutritie

Tratament naturist: in caz de tuse productiva, se recomanda eliminarea din alimentatie a lactatelor si a dulciurilor iar pentru tusea seaca se recomanda remedii emoliente, cum ar fi ceaiul indulcit cu miere.

Remedii SPA

Si o vizita la SPA poate ajuta la atenuarea neplacerilor cauzate de tuse si durere in gat. Recomandate sunt, in acest caz, sauna uscata, salina sau hammamul (unde, de regula, se folosesc si uleiuri de menta sau eucalipt ce ajuta la purificarea mucoaselor).

Simte-te bine si trateaza-te natural!

Bibliografie:

Stephanre Korsia-Meffre, Medicini alternative, Editura RAO, 2007 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *