Odata cu zilele geroase de iarna, apar si problemele la nivelul pielii. Pielea e mai deshidratata si mai uscata, mainile se inrosesc, capatand mancarimi pana la fisurare sau chiar mici cicatrici. Buzele sunt si ele cel mai adesea crapate sau uscate din cauza vantului.
Foarte expuse si vulnerabile, mainile si buzele trebuie protejate in permananta de frig si de umezeala. In ciuda ingrijirilor adecvate, cicatrizarea micilor leziuni dureaza.
– protejati-va de frig cu ajutorul manusilor;
– folositi un detergent de vase ecologic, cu ingrediente ce nu afecteaza si nu usuca mainile atunci cand spalati vasele. Daca nu aveti un astfel de detergent, protejati-va mainile cu ajutorul manusilor menajere.
– hidratati-va mainile de mai multe ori pe zi, fie cu crema de galbenele, fie cu un amestec din unt de cacao si ulei de masline (2/1).
– hidratati-va corespunzator: chiar daca iarna nu prea ne vine sa bem apa, trebuie sa ne hidratam pentru a preveni uscarea pielii. Ceaiurile de plante sau apa calduta cu zeama de lamaie sunt excelente.
– cautati produse pentru ingrijirea mainilor care contin complexul de vitamine A,C si E, intrucat acestea ajuta la refacerea rapida a tegumentului, hidratand pielea in profunzime si prevenind ridurile. Cateva exemple ar fi untul de Shea, crema de galbenele, creme pe baza de ulei de masline, ulei de cocos, ulei de macadamia etc. Seara, inainte de culcare, masati-va mainile cu crema/ulei si apoi dormiti cu niste manusi din panza fina, astfel ca pielea sa se repare cat mai repede.
Daca tot vorbeam de vitamina E, ideal ar fi sa o includem si in alimentatia noastra de zi cu zi, pentru ca, nu-i asa, frumusetea vine de la interior spre exterior. Vitamina E si acizii grasi esentiali joaca un rol important in frumusetea si elasticitatea pielii. Consumati peste gras (somon, macrou etc), ulei de masline, ulei de rapita, nuci etc.
O vizita la doctorul dumneavoastra homeopat va poate indica cel mai potrivit remediu in cazul dvs. Cel mai adesea sunt indicate Petroleum (daca pielea e foarte crapata sau daca fisurile au tendinta de a recidiva) sau Natrum Muraticum (pentru buze crapate, mai ales daca locuiti in apropierea litoralului). Alte remedii la fel de benefice, in functie de simpotomatologia existent sunt: Graphites, Calcarea Carbonica si Silicea.
Vindeca pielea uscata cu un amestec compus din 60 ml ulei de migdale dulci caldut in care adaugati 20 picaturi de uleiuri esentiale de lamaie, muscata creata si lavanda. Mai puteti adauga ulei de smirna sau de patchouli.
Va recomandam aplicatii locale cu ulei de limba mielului, de avocado sau samburi de coacaza. De asemenea, daca pielea uscata e o problema permanenta, puteti bea ceai de galbenele, pentru virtutile sale cicatrizante.
Bucura-te de o piele fina, catifelata si hidratata, chiar si in sezonul rece!
Sursa de inspiratie:
Stephanre Korsia-Meffre, Medicini alternative, Editura RAO, 2007
Explorator Wellness Virtual