/
/
Cum tratam holistic balonarea

Cum tratam holistic balonarea

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cum tratam holistic balonarea
Cum tratam holistic balonarea

Cum tratam holistic balonarea? In timpul digestiei se produc in mod natural gaze, insa consumul anumitor alimente sporeste acest proces, provocand balonare. Deci, cel mai adesea balonarea survine ca urmare a unui stil de viata gresit (stres, alimentatie nesanatoasa, consum de bauturi carbogazoase, dulciuri in exces, mancatul pe fuga etc). Daca, in urma corectarii acestor deficiente, balonarea persista, atunci ar putea fi vorba de o intoleranta alimentara sau sindromul colonului iritabil.

Cum tratam holistic balonarea?

*Mancati stand la masa si in tihna. Mestecati indelung, luand imbucaturi mici.

*Reduceti sau eliminati din dieta sucurile carbogazoase, dulciurile, grasimile, fumatul;

*Evitati alimentele care fermenteaza: legumele uscate, telina, varza, prazul, ceapa, fructele cu samburi. Daca nu puteti renunta la acestea, curatati-le eventual cu un praf de bicarbonat de sodiu. Evitati sa mancati foarte sarat sau puteti inlocui sarea cu o sare obtinuta din plante. Fructele sau desertul trebuie consumate intre mese, si nu dupa masa, intrucat favorizeaza fermentarea.

*Renuntati la guma de mestecat, intrucat acest obicei produce aerofagie.

Homeopatia

Remediile homeopatice difera in functie de tipul simptomelor. De aceea, este nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili remediul cel mai potrivit in cazul dvs. Cele mai folosite remedii sunt China, Kalium Carbonicum,Argentum Nitricum, Carbo vegetabilis si Lycopodium.

Cum tratam holistic balonarea: Fitoterapia

Exista plante care au actiune carminativa, adica impiedica formarea de gaze sau faciliteaza eliminarea lor, atenuand, totodata, fermentarea intestinala: marar, anason, chimen, angelica, coriandru. Foarte utila in balonare este gemoterapia, si aici mentionam extractul din muguri de smochin.

Terapii SPA

O sedinta de colonohidroterapie, ce presupune irigarea colonului cu apa purificata cu enzime, ajuta la eliminarea resturilor din colon, pentru ca acestea produc gaze. Este o terapie foarte utila in caz de colon iritabil sau in caz de constipatie. O alta terapie mai putin cunoscuta este masajul abdominal Chi Nei Tsang pentru detoxifierea abdominabila. La baza acestui masaj sta ideea conform careia toate emotiile, cele pozitive dar, mai ales, cele negative, se resimt la nivelul abdomenului, mai ales in stomac. De multe ori, acest masaj este insotit si de o descarcare emotionala. Chi Nei Tsang este cel mai bun masaj pe care poti sa-l faci in constipatie, balonare si tot ce tine de sistemul digestiv.

Tratamente balneare

Tratamentele balneare sunt recomandate doar dupa investigatii suplimentare, sa avem un diagnostic cert care determina balonarea, se exclud contraindicatiile.

Simte-te bine si uita de balonare cu ajutorul remediilor naturiste propuse!

Dr. Gabriela Dogaru
Medic primar Recuperare, medicină fizică şi balneologie – Spitalul Clinic de Recuperare Cluj Napoca
Prim – Vicepreședinte Asociația Română de Balneologie

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *