/
/
Cum sa iei decizii mai bune in intalnirile business. Modelul din Silicon Valley

Cum sa iei decizii mai bune in intalnirile business. Modelul din Silicon Valley

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Intalniri business in parc. Cum sa iei decizii mai bune in intalnirile business

Intalniri business in parc.

In iulie 2018, o fosta colega imi propune sa organizam un teambuilding wellness pentru angajatii companiei. Trebuia sa ne vedem sa punem la punct detaliile, asa ca mi s-a parut extrem de potrivit sa-i propun:

– Hai sa ne vedem in Herastrau!

– In parc? Cum in parc? Ioana, glumesti, nu-i asa? Nuuu… ne intalnim la mine la birou, este chiar langa Herastrau. Poti parca masina langa parc daca vrei.

Ne cunosteam de mai bine de 12 ani, lucrasem amandoua in BRD, chiar daca in departamente diferite, asa ca mi-am permis sa insist:

– Dar tocmai de-asta ti-am si propus sa ne vedem in parc, pentru ca este langa tine!

Am convins-o cu greu. Am cumparat o cafea „la pachet” si  ne-am dus in Herastrau. La sfarsitul intalnirii, m-a imbratisat si mi-a marturisit ca a fost cea mai relaxanta intalnire de business pe care o avusese in cei aproape 20 de ani de cand lucra. Cu toate ca eram in mijlocul saptamanii, se simtea revigorata si cu un inexplicabil sentiment de fericire. 

Intalniri business in parc?

Dupa ce ani de zile am tot pledat in conferinte si interviuri pentru scurte plimbari in natura – inainte de merge dimineata la birou, in timpul pauzei de pranz (in alternanta cu mini-terapii la spa) sau chiar si cand pleci de la birou, dupa intalnirea cu Andreea, am prins curaj si le-am propus intalniri in parc si altor persoane cu care urma sa port discutii despre idei, concepte, parteneriate – subiecte care nu necesita sa avem si laptopurile la noi.

Cativa – foarte putini, mai „wellness kind”, acceptau cu o oarecare indoiala, dar fara sa fie nevoie sa insist. Altii, cei mai multi, m-au refuzat categoric. 

De ce? N-am idee. 

De ce sa nu vrei sa iesi in aer liber in loc sa respiri aerul reciclat de aparate, dintr-o cladire de birouri ale carei geamuri de cele mai multe ori, nici nu se deschid? Ajungi la etajul tau cu liftul si te asezi direct pe scaunul de pe care nu te mai ridici nici macar ca sa arunci ceva la cosul de gunoi. In schimb, te plangi ca n-ai timp sa faci miscare. De ce ai refuza o invitatie care sa te scoata din mediul asta sedentar? 

Anul asta, dupa ce ne-am petrecut un anotimp in casa, mi-am amintit episodul de mai sus si am decis sa reiau intalnirile de business in parc. Care au fost reactiile? Cei mai multi au acceptat! Pe loc. Fara nici un fel de comentarii, intrebari, dubii, ca si cum ar fi ceva foarte firesc. 

Cum sa iei decizii mai bune in intalnirile business. Intalniri business in parc

Modelul este folosit de Apple, Facebook, Amazon si alte firme din Silicon Valley

In fond, de ce n-ar fi? Persoane celebre (Barack Obama, Steve Jobs, Mark Zuckerberg ) au lasat biroul in urma de dragul unei discutii serioase in natura. 

In Silicon Valley, la Apple, Amazon, Facebook, si la alte firme mari, dar si la start-upuri, deja de cativa ani deja a devenit o practica curenta sa isi desfasoare intalniri business in parc sau sub forma de plimbari in natura. 

Efectele sunt, de fiecare data, magice. 

Pentru ca:

– exista dovezi stiintifice (demonstrate in medicina, psihologie si neurostiinta) ca mersul pe jos ajuta mult in luarea deciziilor, atat la nivel personal, cat si strategice, si de investitii.  

– mersul ne imbunatateste starea de spirit: cu cat mergem mai mult in timpul zilei, cu atat starea noastra de spirit era mai buna. Mersul elibereaza endorfine naturale si efectul este ca ne simtim fericiti si in largul nostru

– mersul scade nivelul de stres si imbunatateste circulatia, ceea ce duce la o minte si un corp mai odihnite si mai relaxate la sfarsitul zilei.

In plus, sunt si multe beneficii pentru sanatate: 

  • mersul scade tensiunea arteriala si intareste muschiul inimii, 
  • ajuta la slabire, intareste muschii, 
  • amelioreaza calitatea somnului
  • imbunatateste fluxul de sange cerebral si scade riscul de afectiuni vasculare, poate ajuta, de asemenea, la prevenirea dementei, 
  • reduce riscul de cancer la san si cancer la colon, 
  • ajuta in tratarea depresiei si multe altele

M-as bucura enorm sa vad cat mai multi adepti ai acestui obicei sanatos, chiar daca a fost nevoie de o criza globala pentru asta.

#SchimbariMicicuEfecteMari #TotulVaFiBine #StareaDeBineDepindeDeNoi #WellnessPentruToti   #WellnessPentruTine

Ioana Marian, fondator despreSpa.ro

Surse: https://www.youtube.com/watch?v=xdGQ_AKkqeY

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
Cum sa iei decizii mai bune in intalnirile business.  Modelul din Silicon Valley
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *