/
/
Cum să folosești smartphone – ul fără a dăuna coloanei vertebrale

Cum să folosești smartphone - ul fără a dăuna coloanei vertebrale

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cum sa folosesti smartphone - ul fara a dauna coloanei vertebrale
Cum să folosești smartphone-ul fără a dăuna coloanei vertebrale

Cum să folosești smartphone-ul? Este incontestabil faptul ca tehnologia ne-a schimbat vietile radical. Incepand cu felul in care comunicam si pana la modul in care ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Suntem „lipiti” de gadget-uri, iar organismele noastre sunt afectate de obiceiurile noilor generatii.

Este foarte probabil ca exact in momentul in care citesti acest articol privesti in jos spre telefonul sau tableta ta – capul e inclinat spre pamant, umerii sunt lasati, iar spatele si gatul sunt usor indoite. Nici nu e de mirare ca te confrunti adesea cu dureri de coloana vertebrala.

Cum să folosești smartphone-ul? Riscurile utilizării greșite a smartphone-ului

Un studiu condus de Dr. Kenneth K. Hansraj, seful sectiei de Chirurgie Spinala din New York arata ca in momentul in care ne gestionam device-urile, fortam gatul si coloana intr-un mod care poate afecta sanatatea pe termen lung. Iata de ce gradul de inclinare a capului este crucial.

Atunci cand „butonam” smartphone-ul stand in picioare sau pe scaun, gatul este inclinat intre 45 si 60 de grade. Acest lucru inseamna ca punem asupra gatului o presiune de pana la 27 kilograme! In mod normal, o asemenea activitate nu ar trebui sa genereze o greutate mai mare de 5 kilograme. Pentru a nu dauna coloanei vertebrale, gatul trebuie mentinut intr-o pozitie neutra, de 0 grade, ca in imagine.

Cand calculam ca petrecem zilnic chiar si 4 ore intr-o pozitie gresita, constientizam ca se acumuleaza pana la 1400 de ore pe an in care incarcam excesiv coloana vertebrala. Pozitia defectuoasa apare insa nu doar atunci cand suntem ocupati cu telefonul, ci si in timp ce citim sau folosim alte aparaturi. Daunele pot fi corectate si prin masaje ori exercitii regulate. Un exercitiu simplu consta in „impingerea” barbiei spre gat si adunarea umerilor spre aceeasi directie. Se mentine aceasta pozitie timp de 10 secunde. Miscarea se repeta de cateva ori zilnic.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *