/
/
Cum sa acordam o atentie deosebita zonei din jurul ochilor

Cum sa acordam o atentie deosebita zonei din jurul ochilor

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cum sa acordam o atentie deosebita zonei din jurul ochilor
Cum sa acordam o atentie deosebita zonei din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cea mai senzibila zona a fetei, deoarece aici pielea este de 3 ori mai subtire decat pe restul fetei. In acelasi timp, este solicitata in permanenta datorita celor aproximativ 10.000 de clipiri pe zi, lucru ce o face si mai vulnerabila. Zona din jurul ochilor este mult mai “saraca” in colagen, elastina si celule adipoase, ceea ce o predispune la deshidratare, la fragilitate fiind locul predilect unde apar primele riduri.

Cu timpul apare aceea “relaxarea cutanata din zona ochilor” datorata deteriorarii fibrelor de elastina si colagen ceea ce duce la o “piele ofilita”, caderea pleoapei superioare, mici pungi la baza ochiului si aparitia primelor riduri fine – laba gastei.

Pielea fina din jurul ochilor are o transparenta mai pronuntata, acest lucru evidentiind cele mai mici vulnerabilitati ale circulatiei cutanate din zona. Circulatia sanguina si limfatica este mai lenta in aceasta zona, iar cu varsta acestea devin tot mai incetinite, ceea ce duce la aparitia cearcanelor.

Cearcanele pot fi ocazionale, sau de durata in functie de zestrea genetica si modul de viata: stres, alimentatie, expunerea excesiva la monitoare IT sau TV, soare si vant.

Pentru a preveni si stabiliza conturul ochilor este necesara o ingrijire speciala comparativ cu restul fetei. Cearcanele, deshidratarea si ridurile fine, au nevoie de un tratament intensiv, special conceput si formulat astfel incat sa-ti puna in evidenta ochii si sa elimine aceste aspecte neplacute.

Pentru aceasta va propun: 

–   o ingrijire zilnica cu seruri si extracte puternic hidratante special concepute pentru aceasta zona cu ajutorul carora sa va faceti un auto masaj matinal; 

– tratamente speciale intensive de stimulare “conturul ochilor” prin terapii non–invazive, cu ultrasunetele, ce produc oscilatii in profunzimea tesuturilor pielii.

Undele acustice si vibratiile produse de ultrasunete reprezinta un micro-masaj, care relaxeaza si purifica, declansand reactii ce activeaza schimburile intercelulare la nivelul tesuturilor, printr-un proces biochimic, in acest fel este stimulata productia de colagen si elastina.

Activul cel mai important este acidul hyaluronic cu utilizare cosmetica, cel mai puternic hidratant, aceasta polizaharida se afla si in piele si-i confera finete, dedurizeaza pielea, are excelente efecte antirid, promoveaza cresterea celulelor noi, asigura cicatrizarea plagilor.

Acidul hyaluronic are cea mai mare capacitate de legare a apei, astfel incat greutatea moleculară mica a hialuronatului de sodiu, il face sa poata fi absorbit si impins cu usurinta prin intermediul ultrasunetelor in straturile profunde ale pieli.

Ingredientele folosite se aleg astfel incat sa aiba proprietati de incetinire a procesului de formare al ridurilor, sa accelereze metabolismul, cresterea absorbtiei nutrientilor si activelor din ingredientele utilizate.

Ingredientele trebuie sa fie cat mai putin procesate, de preferat naturale 100%

Cele mai indicate sunt acele uleiuri naturale cu un continut ridicat de acizii graşi esentiali nesaturati, omega 3 si omega 6 si continut ridicat in retinol (vitamina A), active ce au un rol foarte important in procesele de de regenerare cutanata.

Uleiurile naturale, sau serurile utilizate ar fi indicat sa contina pe langa acidul hyaluronic si extracte absolute CO2, deoarece acestea inmagazineaza cel mai bine activele din plante, de asemenea aduc un un aport mare de acizi grasi esentiali, steroli, carotenoizi si tocoferoli. Ar fi de preferat si extracte active cu bisabolol, acesta are un rol antiinflamator de neegalat, avand in plus si rol antibacterian, astfel toate aceste active vor determina activarea micro-circulatiei cutanate.

Este de asemenea indicat masajul special bioenergetic in zona ochilor si al fetei cu rol de relaxarea “armurii musculare” si scopul de a elimina tensiunile, producand un efect de lifting. Intregul tratament ajuta la armonizare, la o relaxare profunda, ceea ce va determina trasaturi mai senine, ochii mai mari si mai luminosi deoarece : “Ochii releva sentimentele si spiritualitatea, ei fiind fereastra sufletului” .

Maria Mihaiu

Cosmeticiana & Trainer Cosmetica 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *