/
/
Cum poti transforma dusul zilnic intr-o sedinta de meditatie

Cum poti transforma dusul zilnic intr-o sedinta de meditatie

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Dusul sesiune de meditatie

Pentru multe persoane, momentele de sub dus sunt cele in care ne facem ordine printre ganduri sau, dimpotriva, ne deconectam total de la cotidian. Pentru perioadele in care nu ai timp sa ajungi la spa, o idee excelenta ar fi sa transformi un obicei zilnic – dusul – intr-o sesiune de meditatie care sa te incarce cu energie. Ai de facut doua exercitii, intitulate „Soarele de deasupra”, respectiv „Pamantul de dedesubt”. 

Dusul – o sesiune de meditatie

Soarele de deasupra

Imagineaza-ti soarele ca pe pe un glob auriu deasupra capului. Razele sale se preling asupra intregului corp, ca si cum ar fi facute din miere. 

Inspira adanc, imagineaza-ti ca inspiri chiar lumina aurie emanata de soare. Vizualizeaza cum aceasta umple fiecare spatiu al corpului, inclusiv gatul, spatele ochilor sau abdomenul.

Concentreaza-te pe punctele unde simti ca exista tensiuni si, in timp ce expiri, propune-ti sa te folosesti de energia solara pentru a alunga orice urma a stresului.

Pamantul de dedesubt

Acum imagineaza-ti ca din talpile tale cresc radacini care provin din centrul pamantului. Imagineaza-ti ca pamantul este un glob verde, ca o piatra gigantica de smarald care emana energii binefacatoare. Vizualizeaza cum organismul tau preia toate aceste energii si le combina cu lumina emanata de soare. Cele doua tipuri de raze fuzioneaza in spirala si formeaza in jurul tau un strat protector si vindecator. 

La final, spune-ti in gand urmatoarele afirmatii: „Soarele este deasupra mea, pamantul este dedesubt, eu sunt in siguranta si sunt protejat. Sunt conectat la energiile-sursa. Sunt aliniat cu soarele, pamantul, Universul si toate celelalte. Totul este si va fi bine.”

Repetarea zilnica a acestui ritual de doar cinci minute te va face sa te simti revigorat si foarte sigur pe tine. Incearca si scrie-ne cum ti s-a parut!

Sursa: mindbodygreen.com 

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *