/
/
Cristaloterapia

Cristaloterapia

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cristaloterapia

Cristaloterapia face parte din randul terapiilor alternative si se bazeaza pe proprietatile energetice ale pietrelor. Fiecare roca are o energie proprie care ne armonizeaza propriile energii, ne imbunatateste starea de spirit si ne amelioreaza anumite boli. Cristalele capteaza energiile si apoi le canalizeaza catre organismul nostru, mai exact catre acea parte a lui care are nevoie de ajutor si de un plus de energie pentru a se reface.

De cand exista cristaloterpia?

Pietrele si cristalele au insotit omenirea din cele mai vechi timpuri, chiar de la primele unelte fabricate din aceste materiale. Utilizarea pietrelor in scopul sanatatii este si ea ancestrala. Pietrele au devenit amulete, prelucrate in statui, ridicate in temple. Cristaloterapia s-a conturat insa in secolul XVIII, cand abatele Hauy a descoperit cele sapte sisteme cristaline. Pietrele erau utilizate in medicina, mai ales sub forma de pudra si elixir, iar cristaloterapia (desi nu purta acest nume) a devenit una dintre ramurile medicinei. Odata cu evolutia stiintei, oamenii au inceput sa se indoiasca de puterea pietrelor, dar au crezut din nou in ea cateva secole mai tarziu. In a doua jumtatate a secolului XX, interesul pentru pietre s-a conturat, proprietatile lor fiind valorificate.

In ce consta cristaloterapia?

Metoda consta in masarea sau simpla asezare a mineralelor in locuri specifice ale corpului, precum si in purtarea permanenta a pietrelor recomandate. Mineralele folosite sunt sub forma bruta si purificate. Procesul de purificare a pietrelor este unul specific, are scopul de a le elibera de orice energie si consta in urmatoarele metode: ingroparea in pamant, neutralizarea cu sare de mare sau apa sarata, iluminarea cu ajutorul unei lampi de cromoterapie, expunerea in lumina soarelui sau a lunii, spalarea cu valurile marii sau apa de izvor, acoperirea cu petale de flori, acoperirea cu nisip, purificarea in piramida.

Mineralele au patruns si pe piata produselor de frumusete, facand parte din ingredientele cosmeticelor. Spre exemplu, anumite marci de deodorante propun produse pe baza de cristale de roca. Frumusetea noastra nu are decat de castigat de pe urma acestor ingrediente naturale. Foarte la moda sunt produsele de make-up minerale, fiind alcatuite din ingrediente exclusiv naturale, fara conservanti sau parfum. Extractele minerale au fost introduse si in creme, masti si alte produse de ingrijire.      

Chakrele si cristaloterapia

Actiunea energetica a pietrelor depinde in primul rand de compozitia lor chimica si de culoarea lor. Schimburile energetice se fac in principal la nivelul celor 7 chakre care sunt un fel de spatii in care se formeaza torente de energie ce impart corpul in 7 puncte principale. Acestea  canalizeaza energiile spre interiorul sau exteriorul corpului. Fiecare chakra are o anumita frecventa vibratoare si o culoare proprie intocmai ca organele carora le corespunde. Pietrele favorabile celor 7 chakre au exact culorile lor.

Chakra coroanei – violet – ametistul

Chakra celui de-al treilea ochi – indigo – lapis lazuli

Chakra de la baza gatului – albastru – agata albastra

Chakra inimii – verde – malachit

Chakra Plexului Solar – galben – citrin 

Chakra sacrala –portocaliu – carneol

Chakra radacina –rosu – jasper rosu

Multe afectiuni pot fi tratate cu ajutorul pietrelor, printre acestea numarandu-se: stresul, oboseala, insomnia, epuizarea, problemele emotionale, agitatia mentala, durerile articulare, durerile cronice.

Cristaloterapie: Proprietati terapeutice ale pietrelor si cristalelor

Fiecare piatra are anumite proprietati terapeutice, dar sunt si cazuri in care pentru aceeasi afectiune sunt recomandate pietre diferite. Iata un mic inventar al pietrelor semipretioase si cristalelor precum si proprietatile lor.

Ambra – nu este un cristal, ci o rasina fosiliera. Proprietatile ei constau in a absorbi energiile negative pentru a le transforma in energii pozitive, fiind favorabile persoanelor depresive.

Citrin – activeaza timusul si echilibreaza tiroida. Acelasi efect il are si malachitul.

Cuart roz – este piatra dragostei universale si a creativitatii. Ea aduce pacea interioara si calmul, fiind recomandata in esecurile sentimentale. Regleaza tensiunea arteriala, protejand sistemul circulator.

Lapis lazuli – piatra a relationarii si bunei comunicari, stimuleaza inteligenta si creativitatea, propagand fericire si tandrete. Este dotata cu o mare putere de linistire si contribuie la evacuarea rapida a stresului. Este benefica persoanelor care au probleme cu glanda tiroida.

Peridot – protejeaza aura, da energie si armonizeaza organismul, dandu-i vitalitate. Elimina toxinele din corp.

Piatra soarelui – este cunoscuta ca fiind piatra prieteniei, confera o stare de bine, stimuleaza concentrarea, purifica sangele si faciliteaza telepatia. 

Topaz – favorizeaza somnul, trateaza inflamatiile gatului, destinde nervii, actioneaza asupra varicelor si a trombozei, deblocheaza emotiile si favorizeaza exprimarea in public.

Turcoaz – trateaza infectiile oculare, absoarbe energiile negative si gandurile negre, are proprietati detoxifiante, regleaza secretia mucoaselor din corp.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *