/
/
Cosmetice bio

Cosmetice bio

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cosmetice bio

Cosmetice bio, natura la picioarele frumusetii tale

,,Nu exista cosmetice mai bune pentru frumusete ca fericirea” , Contesa de Blessington

Cosmeticele sunt vechi de cand lumea, materia din care sunt confectionate evoluand de-a lungul timpului. Unele pot contine substante periculoase pentru sanatate, cum ar fi plumbul si mercurul. Pana nu demult, nimeni nu isi punea problema ce contin cosmeticele si care este efectul acestor ingrediente asupra sanatatii.  Dar cercetarile au scos la iveala faptul ca doar 1% din ingrediente reprezinta principiile active, restul fiind conservanti, parfum si excipienti de sinteza. 

Cosmetice bio – la mare căutare azi

Azi, la mare cautare sunt cosmeticele bio, produse naturale care nu contin conservanti, parfum sau agenti de sinteza. Ele nu sunt nici pe departe la fel de atragatoare ca produsele de sinteza, avand o culoare si o textura nerafinata. Cosmetica bio se inspira din natura si foloseste ingrediente exclusiv naturale: uleiuri vegetale, uleiuri esentiale, apa florala, ceara si unt de shea. Aceste cosmetice sunt obtinute prin tehnici si procedee de extractie care nu denatureaza proprietatile ingredientelor. Dar eticheta nu va fi nicidata o garantie a faptului ca produsul nu a fost tratat chimic deoarece cosmeticele bio sunt rareori 100% biologice.

Publicat in 2005, ghidul cosmetic al fundatiei nonguvernamentale Greenpeace reprezinta o piatra de hotar in industria cosmetica. El a inventariat toate substantele chimice prezente in produsele cosmetice si care sunt nocive. Astfel, ghidul a deschis drumul cosmeticelor bio. In ultimii sase ani cosmetica bio s-a dezvoltat, dand nastere unor produse originale care sunt compuse din ingrediente produse intr-un mod biologic, ce respecta mediul inconjurator.

In cosmetica Bio, bogatia ingredientelor de origine naturala este cea care confera calitate produsului. Un produs Bio nu trebuie sa fie toxic, dar cu toate astea, nu iti confera garantia ca este hipoalergenic. De aceea, daca ai un ten sensibil, trebuie sa stii ca unele uleiuri esentiale care stau la baza produselor biologice pot provoca reactii alergice. In ciuda a ceea ce se crede, cosmeticele bio se conserva bine si sunt in mare parte la fel de eficiente ca produsele cosmetice traditionale.

Cosmetica Bio garanteaza provenienta ingredientelor vegetale, cultivate ecologic. 

Dar produsele bio au si neajunsuri. Unul dintre ele este faptul ca nu au un aspect si o textura la fel de atragatoare ca celelalte cosmetice. Un alt neajuns, si mai important decat primul, consta in faptul ca produsele de ingrijire bio nu raspund exact nevoilor noastre. Spre exemplu, nu a fost creat inca un fixativ de par bio. Iar vopseaua bio nu da rezultate la nivelul celei pe baza de amoniac. Mai exista si un alt dezavantaj demn de luat in calcul din punct de vedere financiar. Cosmeticele bio sunt mult mai scumpe decat cele clasice. Explicatia consta in faptul ca ingredientele naturale sunt mai scumpe decat cele artificiale.

Chiar daca gama de cosmetice bio nu este la fel de larga ca cea a cosmeticelor traditionale. Poti gasi in farmacii si magazine magazinele online creme pentru fata, lotiune de corp, lotiune pentru protectie solara, uleiuri esentiale si produse pentru ingrijirea parului. Toate cu ingrediente naturale si apartinand familiei bio.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *