/
/
Cocktail appletini

Cocktail appletini

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cocktail Travelle SPA Party Exotic dreamstime xxl 91759333 Resized 768x432 1
Cocktail appletini

Appletini face parte din categoria Fancy Cocktails, conform International Bartenders Association. Este o bautura consumata cu precadere de doamne. Dupa unii specialisti este cocktailul cel mai cerut de catre femei.

Pe cat de simpla este reteta, pe atat de placut este gustul. Appletini contine vodka (obtinuta din cereale) si, dupa cum ne sugereaza si numele lui, lichior de mere verzi (obtinut din mere verzi distilate).

Cocktailul Appletini este o bautura fresh, tonifianta si-ti recomandam sa-l gusti seara, dupa un tratament SPA de relaxare.

Cel mai bine poti savura un Appletini intr-un bar sau o cafenea. Preparata de un barman, in atmosfera clubului si inconjurata de prietene, bautura are un alt efect.

Daca ti-ai invitat prietenele pentru o zi SPA la tine acasa, atunci, acesta zi minunata nu se poate incheia fara sa le prepari si un Cocktailul Appletini (dar, cu conditia sa fie consumat la finalul tratamentelor. In pauzele dintre tratamente, puteti servi un ceai).

Reteta Appletini este foarte simpla: se amesteca intr-un shaker 15ml vodka cu 15 ml lichior de mere verzi cu gheata. Se strecoara continutul intr-un pahar trapez (tip cocktail). Paharul se decoreaza cu o felie de mar.

Ca ingrediente, din ce poti gasi foarte rapid pe piata romaneasca si pentru un gust comparabil cu cel al cocktailului preparat intr-un club, iti recomandam: vodka Finlandia si Sour Apple De Kuyper liquor.  Pe ambele le gasesti, printre altele, la Selgross.

Verdele clar al Sour Apple De Kuyper ii confera bauturii un aspect placut.

Appletini apare in mai multe filme. De exemplu in Sex In the City, cele patru fete de cate ori ieseau impreuna in bar cereau Appletini. Alan din Two and a Half Men este un impatimit al Appletini.

O alta poveste a aparitiilor in filme este mai recenta, chiar in filmul The Social Network, castigatorul premiilor Globul de aur din 2011 este o scena in care apare mentionat Appletini. La prima intalnire intre Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, Eduardo Saverin si fondatorul Napster, Sean Parker, Parker o intreaba pe prietena lui Saverin ce vrea sa bea, aceasta cerand Appletini. Parker comanda mai multe randuri de Appletini pentru toti cei prezenti la masa. In viata adevarata Zuckerberg  recunoaste ca nu a auzit de Appletini pana nu a vazut filmul The Social Network. Dupa ce a vazut secvanta din film Zuckenberg, fondatorul FaceBook a facut din Appletini bautura oficiala a FaceBook.

Cocktail barurile unde iti recomandam sa incerci un Appletini, daca nu ai facut-o pana acum, sunt: Newton Bar din Bucuresti, Seven din Cluj, sau D’Ark din Timisoara.

Cristian Drumcea

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *