/
/
Cele mai eficiente exercitii pentru spondiloza cervicala

Cele mai eficiente exercitii pentru spondiloza cervicala

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cele mai eficiente exercitii pentru spondiloza cervicala
Cele mai eficiente exercitii pentru spondiloza cervicala

Exercitii pentru spondiloza cervicala. Stii momentele acelea in care stai mult la birou intr-o poziție care nu este corectă și simți cum te deranjează zona cervicală și duci involuntar mâna acolo? 

O duci în speranța că un scurt auto-masaj va inlatura durerea. Ei bine, astăzi vei afla exact ce ai de făcut. Scurt și la obiect. Vei învăța câteva exercitii pentru tratamentul spondilozei cervicale. Ghidul nostru va fi la Larisa Marinica, specialist spa, wellness și yoga. Poti sa urmaresti filmarea la sfarsitul articolului

Larisa ti-a pregatit cateva exercitii foarte simple, pentru toată lumea, indiferent de varsta. In general, spondiloza cervicala apare dupa 40 de ani, odată cu imbatranirea, odata cu degenerarea osoasa a coloanei vertebrale. Ligamentele devin foarte rigide si lipsite de elasticitate. 

Cu toții suntem intr-un fel sau altul dispuși la aceasta spondiloza cervicala si lombara. Dacă nu reușim prevenim printr-un stil de viata sanatos, dar in special prin mișcare, vom fi nevoiti sa apelam la tratament mai complicat. 

Exercitii pentru spondiloza cervicala – durata si pozitie

Exercitiile vor dura aproximativ 10 minute. Ramaneti la marginea patului celor care doresc sa rămâna acolo sau celor care sunt mai familiarizati cu yoga, cu salteluta de yoga, indiferent de poziția pe care o adoptați, va asigurati ca va calmati, inspiram pe nas, expiram tot pe nas, unul dintre secretele tehnicilor yoga, ne calmam gândul, respiratia și ușor ușor începem sa ne incalzim regiunea cervicala ca despre asta vom vorbi, in special astazi.

Exercitii pentru spondiloza cervicala – Primul exercițiu

Incepem din aceasta pozitie de yoga. Foarte ușor renținem poziția corecta este: spatele drept, umerii trasi pe spate, suntem foarte bine echilibrati aducem barbia in piept, cat mai bine si tragem capul pe spate, dar fara sa hiperflectam coloana. Barbia in piept. Efectuam acest exercițiu – un ax –  de cel puțin 15 ori.

Al doilea exercitiu

Dupa care: același exercitiu, cu bărbia în poziție verticală ne îndreptăm către partea dreaptă și efectuam, pe fiecare parte bilateral, de cel puțin 15 ori. V-aș recomanda sa țineti ochisorii deschiși in ideea de a cumva de a indeparta acea ușoară senzatie de ameteala.

Revenim: dreapta, centru, stânga 15 repetiții pe dreapta 15 repetitii pe stanga,  dar sa nu uitam sa inspiram calm, sa ne coordonam respiratia cu miscarea.

Exercitii pentru spondiloza cervicala – al 3-lea exercițiu

In momentul in care am efectuat cele două mișcări deja simțim ca avem o oarecare flexibilitate si indepartam acea senzatie de ruginire pe care se intampla de cele mai multe ori dimineata, vom incepe cu bărbia cumva de la sub-bratul stang semicerc către sub-brațul drept, catre urmarul drept. Miscari foarte ușoare, utile, pe care le poate efectua oricine și oricand. Nu este nevoie sa așteptăm apariția durerii, ci din contra, preventia este cea mai buna metoda pentru a ne simti bine in pielea noastra și pentru a indepărta aceste dureri suparatoare.

A 4-a miscare

Vom forma un diamant cat se poate de stralucitor  perfect as putea sa spun. După care tragem foarte bine pe partea dreaptă, de mana dreapta, in asa fel incat cotul stang, umărul stâng și șoldul sa formeze o linie continuă și aici ramanem o secunda,  centram, partea dreapta.  

Sa nu uitam sa ne redresam diamantul, sa nu-l turtim, cu cat este un diamant mai frumos, cu atat va fi si mai folositor. 

Centru, partea stanga, centru. Vom repeta la fel: 15 repetiții pe partea dreaptă 15 pe partea stanga. 

Sa nu uitam ca fiecare miscare se face lenta, in ritmul inspirului si expirului.  Inspirul este mai scurt, expirul tot timpul este mai prelung in Yoga.

[00:06:33.290] – exercitii pentru spondiloza cervicala – al 5-lea exercițiu

Tindem să tragem foarte bine de coate. Le apropiem, le dam voie sa se sarute. Cu cat atingem mai bine coatele, cu atat mai bine lucram si musculatura spatelui. Ridicam și cu cat ridicam mai mult si formam si aici un unghi, o linie cât se poate de dreapta, cu atat musculatura noastră sa se puna in mișcare. Sa stimulam circulația și in momentul in care stimulam circulația, vom hrani si celula musculara. Vom indeparta acea tentatie de intepenire musculara și articulara. Am reținut: cerculete cat mai profunde cu tendința de a lipi coatele între ele.

[00:07:29.670] – al 6-lea exercițiu

Următoarea mișcare care imi este foarte dragă și pur si simplu imi da asa o intindere totala incepand de la varful degetelor până la nivelul cervical și mai ales la nivelul mușchilor capului este această mișcare: intindem urmarul stang,  iar mana rămâne indreptata, după care o flexam la 90 de grade. 

Nu Știu daca se observa, dar tragem de umar in spate și in acelasi timp inclinam gâtul catre partea dreapta susținand foarte bine capul. Iar aici numaram între 8 și 10 secunde. Cum am spus, vom face o intindere completa si complexa, începând de la varful degetelor de la mana stanga, pana in zona cervicala, in zona occipitala.

Ramanem aici si usor-usor exact acelasi exercitiu. Va reamintesc ca fiecare miscare se executa intr-un ritm lent, usor, in ideea de a nu forta si nu exagera. Unul dintre principiile de bază este tot timpul „primum non nocere” nu face rau in primul rand. Strangem bine de maini, unghi de 90 grade, inclinam gatul și rămânem aici incă 8 sau 10 secunde depinde de fiecare. 

[00:09:07.450] – exercitii pentru spondiloza cervicala – al 7-lea exercițiu

Următoarea mișcare. Depinde de fiecare, inca o dată in plus repet: sunt persoane cu afectiuni mai severe deci atentie maxima la aparitia durerii. In momentul in care durerea va aparea fie incetam definitiv acest exercitiu,  fie facem o pauză temporara după care vom reveni cu aceste exerciții. 

Vom aplica o un exercițiu de izometrie. Izometrie inseamna ca in momentul în care vor opune rezistență cu cotul și pe partea dreapta a capului, musculatura gâtului va ramane la aceeasi lungime dar se va tonifia.  Deci tonusul va crește, va stimula mult musculatura în schimb lungimea muschiului ramane absolut la fel. Impingem și numărăm între 8 și 10 secunde dupa care exact același lucru vom aplica pe partea stanga.

[00:10:14.880] – Al 8-lea exercițiu

Continuam cu un alt exercitiu de izometrie. Tragem, tragem de umeri,  punem palmele, degetele sunt bine bine aplicate la ceafa, si împingem cu regiunea occipitala, cu ceafa in palme, menținând o usoară rezistenta. La fel, intre 8 si 10 secunde. Sa simtim deltoizii, bicepsii foarte bine încordati, si musculatura gatului lucreaza în același timp. 

[00:10:48.920] – exercitii pentru spondiloza cervicala – al 9-lea exercițiu

Ultimul exercitiu de izometrie. împingem cu fruntea catre palmute, plamultele fiind orientate si lipite pe frunte, incordam bine umerii si impingem. între 8 si 10 secunde.

[00:11:14.910] – Al 10-lea exercițiu

Incepem din aceasta pozitie de yoga. Ne calmam respiratia, ridicam mainile către cer. Bine, bine, bine. Le mentinem aici. Deși pare o pozitie foarte ușoară, necesita un pic de control. Ramanem aici la fel, intre 8 si 10 secunde. Dupa care coborăm. Executăm aceeasi mișcare foarte simplă de 20 de ori, ramanand aici, cu mainile paralele, fata-n-fata la nivelul Umerilor. Pe același principiu deschidem bine, tragem, tragem, de ele in spate, după care le aducem in fata. 

Tragem bine de tot, cat sa simțim încă o dată în plus ca varful scapulelor se atinge. Tragem bine și revenim. și acest exercitiu se efectueaza de 15 ori si 20 ori, in funcție de timpul pe care le aveți la îndemână.

[00:12:38.170] – exercitii pentru spondiloza cervicala – al 11-lea exercițiu

V-as mai arata un exercitiu foarte scurt și foarte simplu în același timp de data asta voi apela la batul de bambus. Dar la fel de bine puteti folosi batul de la mop, sau de la matura eventual. Important este că in momentul in care intindem mainile, să ne ajute sa facem o miscare cât se poate de completă. 

Ducem bine mâinile pe spate, revenim in fata. 

Cum am spus, mișcarea este foarte simplă, ajuta foarte mult să stimuleze circulatia la nivelul umerilor. și sa scapam inca o dată în plus de acea senzatie de rigiditate. Puteti face acest exercitiu de zece ori.

[00:13:34.150] – Al 12-lea exercițiu

Ramanem sus, si tragem bine, bine, bine mana dreapta pana ajunge la 90 de grade. In această poziție umarul este bine intins si ramanem aici.  Intre 3 și 5 respiratii revenim centru, tragem bine, bine și revenim în poziție initiala. 

Ar mai fi foarte multe exercitii dar n-as vrea să vă copleșesc cu un numar foarte mare. 

Ideea este ca aceste exercitii pentru spondiloza cervicala trebuie repetate in mod consecvent, in mod repetat pentru a preveni aparitia spondilozei. 

Sa nu uitam ca sfatul medicului este foarte important, si prezenta kinetorapeutului la fel de importanta. Va multumesc pentru atentie.

Larisa Marinica

Specialist Spa, Yoga & Wellness

Email: spawellness@yahoo.com

Mobil: 0761101595

Pagina FB: Wellness 4 People – https://www.facebook.com/Terapiicorporale.SpaSpecialist.Yoga.SpaManagement

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *