/
/
Cele 4 puncte pe care le apesi pentru a te reumple de energie

Cele 4 puncte pe care le apesi pentru a te reumple de energie

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cele 4 puncte de pe corp pe care le apesi pentru a te reumple de energie
Cele 4 puncte pe care le apesi pentru a te reumple de energie

Nu doar cafeaua si alte bauturi energizante au puterea de a iti reda instant nivelul de vitalitate. Exista o metoda mult mai „zen” de a iti reincarca bateriile fara prea mult efort. Este vorba despre cele patru puncte ale corpului care – odata stimulate – te ajuta sa iti reechilibrezi nivelurile de energie. Iata care sunt cele 4 puncte de pe corp pe care le apesi pentru a te reumple de energie:

1. Cele doua puncte de sub ochi – te ajuta sa te conectezi la propriul ritm intern 

Ceea ce ne face adesea sa ne scada brusc nivelul de energie este faptul ca nu suntem aliniati la propriul nostru ritm. Societatea ne impune anumite standarde cu care nu toate organismele sunt compatibile. Multora dintre noi ni se impune cand sa ne trezim, cand sa mancam si cand sa muncim, in loc sa hotarasca propriul nostru corp toate aceste lucruri. Imposibilitatea de a ne asculta ritmul natural ne transforma in oameni stresati, obositi si irascibili. Pentru a iesi din acest impas, specialistii in acupunctura recomanda sa stimulam cele doua puncte ale obrajilor (situate sub ochi) – acestea influenteaza fluxul energetic, adica felul in care energia vitala circula in jurul ochilor si apoi spre partea inferioara a corpului. Maseaza aceste puncte de cel putin 2-3 ori pe zi in timp ce inspiri si expiri adanc si complet – astfel, vei reusi sa ajuti organismul sa se adapteze si sa restabileasca un ritm benefic.

2. Cele doua puncte de sub clavicula – restabilirea directiei energetice

Ca sa le identifici, gaseste micile „depresiuni” (adancituri) de sub clavicula. Masajul acestor doua puncte, in combinatie cu exercitiile de respiratie, te va ajuta sa distribui energia prin toate meridianele organismului. Vei observa ca te vei simti imediat plin de viata.

3. Timusul – energia vietii

Potrivit specialistilor in medicina alternativa, timusul este glanda care controleaza asa-numita „energie a vietii”. Aceasta se afla chiar in mijlocul pieptului si joaca un rol-cheie in starea sistemului imunitar. Iti amintesti cum simpaticul personaj Tarzan se umplea de energie dupa ce se lovea in piept? Ei bine, nimic nu e intamplator! Stimularea acestei zone te ajuta sa reglezi mecanismele organismului si sa il ajuti sa lupte impotriva factorilor nocivi. 

4. Punctele neurolimfatice ale splinei – eliminarea toxinelor 

Aceste puncte fac parte din sistemul limfatic, cel care ajuta organismul sa se curete de toxine. Le gasesti intre coasta a saptea si a opta, imediat sub stern. Masajul celor doua puncte ajuta in lupta impotriva infectiilor, in reglarea hormonala, reducerea nivelului de stres si metabolizarea mancarii. 

Atentie: cu exceptia timusului, trebuie sa apesi punctele simultan, pe ambele parti (stanga si dreapta) ale corpului. Pentru a obtine rezultate optime, repeta exercitiile de mai multe ori pe zi si de fiecare data cand te simti lipsit de energie. Doar cateva repetitii nu sunt suficiente. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *