/
/
Cel mai bun remediu impotriva insomniei

Cel mai bun remediu impotriva insomniei

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cel mai bun remediu impotriva insomniei
http://www.dreamstime.com/stock-photos-woman-worry-anxiety-her-bed-insomnia-sleeplessnes-sleeplessness-symptom-unstable-mood-image32439593

Cel mai bun remediu impotriva insomniei – „Nu pot sa dorm.” Sunt foarte multi oameni care se foiesc in pat ore in sir cu aceste patru cuvinte pe buze. Daca in timpul scolii nu puteam adormi din cauza emotiilor legate de examene si extemporale, la varsta maturitatii motivele sunt mult mai diverse. Dar pana la urma totul se rezuma la un singur lucru: grijile.  Dar care este cel mai bun remediu impotriva insomniei?

In zilele noastre, primul „remediu” care ne vine in minte atunci cand nu putem dormi este smartphone-ul. Incepem sa butonam, sa intram pe retele de socializare si uneori sa intram in discutii cu persoanele care sunt online la ora respectiva. Desi ni se pare ca aceste obiceiuri ne-ar alina problema, ele nu fac decat sa inrautateasca situatia. 

Insomniile nu sunt in regula

Potrivit statisticilor National Sleep Foundation, unul din trei oameni sufera de cel putin o forma usoara de insomnie. Problema cea mai mare intervine atunci cand solutiile „de bun simt” (renuntarea la telefon inainte de somn, renuntarea la cafea etc.) nu functioneaza. Ce e de facut?

Solutia: exercitiile de respiratie

Exista un pasaj revelatoriu in cartea „Cum sa ne relaxam” a lui Thich Nhat Hanh: „Atunci cand esti in pat si nu poti dormi, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te gandesti la respiratia ta. Exercitiile de respiratie ne aduc aproape aceeasi cantitate de energie precum somnul. Daca nu poti adormi, macar incearca astfel sa te odihnesti.”

Faptul ca prin exercitiile de respiratie putem compensa intarzierea somnului este un fapt linistitor. Parca nu ne mai simtim chiar atat de vinovati gandindu-ne la felul in care ii vom face fata unei noi dimineti. 

Concluzii:

1. Daca nu poti dormi, incearca macar sa te odihnesti. 

2. Poti medita chiar si in timp ce stai intins in pat.  

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *