Știai că ceaiul de ghimbir dizolvă pietrele la rinichi? Prin prisma proprietatilor sale antiinflamatoare, antivirale si antibacteriene, ghimbirul devine unul dintre cele mai importante ingrediente curative ale secolului XXI. Este bogat in vitamina C, magneziu si alte minerale extrem de benefice pentru sanatate. Se stie ca imbunatateste digestia, stimuleaza imunitatea, atenueaza durerile si lupta impotriva bolilor cardiovasculare.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca o cana fierbinte cu ceai de ghimbir trateaza raceala mai bine decat orice alte medicamente.
– Lupta impotriva infectiilor si stimuleaza sistemul imunitar prin antioxidantii pe care ii contine;
– Este un remediu eficient impotriva virusurilor care cauzeaza gripa si raceala;
– Imbunatateste transportul de oxigen prin organism si stimuleaza circulatia sanguina;
– Atenueaza durerile musculare si cele de cap;
– Consumul de ghimbir reduce semnificativ riscul de infarct.
Ingrediente pentru 2 portii:
– 2 linguri de ghimbir proaspat razuit
– 2 cani cu apa
– 1 lingura cu miere sau alt indulcitor natural
– Sucul de la o jumatate de lamaie
Optional:
– 1 baton de scortisoara
– Flori de musetel
– Tinctura de echinaceea
– Frunze de menta
Adu apa la punctul de fierbere, apoi ia-o de pe foc si adauga ghimbirul razuit (si eventual ingredientul optional, daca ai vreunul la indemana). Lasa la infuzat timp de 10 minute, dupa care adauga mierea si sucul de lamaie.
Surse:
Mindbodygreen.com
Unboundedspirit.com
Explorator Wellness Virtual