E greu de conceput o masa traditionala romaneasca de Paste fara… pufosul si deliciosul cozonac. Proaspat, aburind, cu nuca, cacao, stafide, rahat si zahar din plin, cozonacul e o mare ispita si un adevarat test de rezistenta pentru cele ce tin la silueta lor. Plus ca orice ai face, oriunde te-ai duce in perioada Sarbatorilor (prieteni, rude, supermarketuri etc.) iti va fi greu sa nu te lasi sedusa de aroma si aspectul sau. Ce putem face?
Faina alba se va inlocui cu faina integrala de grau sau faina dietetica. locul zaharului va fi luat de melasa sau xylitol, zahar brun sau sirop de agav. Iar in loc de cacao puteti pune pudra de carob. Poate nu va avea gustul traditionalului cozonac, insa putem fi sigure ca nu va atenta la greutatea noastra.
Se stie ca zaharurile se digera direct in intestinul subtire, asa ca e bine sa nu intalneasca alta hrana in curs de digerare in drumul lor. Astfel va fi digerat si metabolizat mult mai usor.
Foaia se face din: nuci caju, miere si esenta de rom. Iar crema din cacao/pudra de roscove, miere, stafide hidratate, sirop de stevie, faina de mac si coaja de portocala.
La doar cateva clickuri distanta, puteti gasi cele mai inventive retete.
Acest lucru va furniza creierului o falsa senzatie de satietate. Asa ca, in loc sa infulecati pe nerasuflate 5 felii, mancati una si o savurati la maxim.
Explorator Wellness Virtual