/
/
Cate ceva despre Tai Chi

Cate ceva despre Tai Chi

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cate ceva despre Tai Chi
A slim tall woman doing tai chi outside

Ce este Tai Chi?

            Daca stam sa ne gandim bine, exista o serie de sporturi 2 in 1 – zumba ne solicita muschii, dar ne si initiaza in ale dansului. Pilates ne scapa de kilograme in plus, dar ne si invata sa ne relaxam. Cat despre Tai Chi, pe langa abdomenul plat si picioarele tonifiate cu care ne alegem dupa practicarea regulata, e posibil sa ne mai insusim un lucru: artele martiale.            

Nu ma intelege gresit – nu Tai Chi iti va deschide calea catre centura neagra la karate. Insa aptitudinile tale in ceea ce priveste artele martiale se vor dezvolta pana la nivelul la care vei reusi sa formezi un unghi de 90 de grade cu solul, atunci cand ridici un picior. Sau poate te vei alege cu si mai multe skills-uri, avand in vedere ca supermodelul Elle Macpherson a reusit sa bata un hot datorita practicarii acestui sport.           

Pentru ca foarte putina lume stie sa faca sfoara din nastere, e clar ca flexibilitatea corpului fiecaruia e direct proportionala cu durata, frecventa si calitatea antrenamentului.

Practica Tai Chi stimuleaza circulatia de chi (energie pozitiva) prin organism, contribuind semnificativ la capitolul vitalitate si wellness personal.

Asemenea practicii yoga, rezultatele vizibile pe plan fizic se obtin doar dupa antrenamente indelungate si cu multa rabdare, efectul de scurta durata fiind relaxarea trupului si a mintii.            

Indiferent de varsta sau gen, oamenii din zona Beijingului se intalnesc dimineata devreme in grupuri mai mari sau mai restranse, pentru a lua parte la sedinte de Tai Chi sau meditatie in miscare. Nu te astepta la sarituri, aerobic sau alergare. Piciorul se afla in permanenta in contact cu solul, bratele se misca gratios, iar secventele de miscari iau forma unei poezii fizice. Exercitiile sunt derivate din arte martiale, insa scopul lor principal este eliberarea de stres si relaxarea totala. In concluzie, Tai Chi este practica de care ai nevoie daca iti doresti sa mergi cu placere la sala.

Subiecte:WellnessYoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *