/
/
Canoanele frumuseții orientale și secretele epilării cu miere

Canoanele frumuseții orientale și secretele epilării cu miere

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Canoanele frumusetii orientale si secretele epilarii cu miere

Să descoperim împreună canoanele frumuseții orientale și secretele epilării cu miere. Fiindcă suntem in luna decembrie, o luna plina de bucurii, surprize, cadouri, insa si povesti si legende, m-am gandit sa depanam si noi cateva istorioare si legende din vechime…

Canoanele frumusetii in epoca renascentista erau asociate femeii mature, iar atributele frumusetii erau asociate cu trei lucruri albe: pielea, dintii si mainile, cu trei lucruri rosii: buzele, obrajii si unghiile si trei lucruri negre – ochii, sprancenele si genele.

Sunt de acord cu aceste canoane mai ales atunci cand vorbim despre atributele… albe ale frumusetii…

Lasam “batranul continent” (= Europa, zicerea cred ca-i apartine lui Winston Churchill) pentru lumea orientala, lumea misterelor celor “O mie una de nopti” .

Se spune ca regele Solomon era indragostit si urma sa se casatoreasca cu regina din Saba, insa la vederea picioarelor reginei ar fi exclamat :

” O, Sheba, frumusetea ta e neasemuita printre femei, insa parul tau este cel al unui barbat! Parul este podoaba pentru barbat, insa desfigureaza femeia.” Un hadith va preciza ca Solomon, in ciuda dorintei stringente de a se casatori la Belqis, a trebuit sa aiba rabdare pana i s-a fabricat un epilator puternic pe care regina, intelegatoare, si l-a aplicat pe picioare.”

Aceasta legenda confirma si intareste unul din canoanele frumusetii din lumea Orientala

– necesitatea indepartarii parului de pe corp  prin epilarea „traditionala orientala” – atributul igienei si frumusetii femeii orientale din cele mai vechi timpuri pana azi.

Investigand practicile lumii orientale am descoperit o metoda de epilare veche si totusi noua si putin cunoscuta la noi – epilarea cu miere naturala, surpriza placuta adusa in Romania de Charme d’Orient,  gratie doamnei Nicoleta Bechis.

Mierii, aliment fabulos si “medicament” miraculos, ieri i-am descoperit un alt atribut  acestui ingredient minunat.  Ruxandra mi-a facut cea mai blanda si delicata operatiune de epilare. Ceea ce m-a incantat a fost mirosul parfumat de miere calda  (eu nu ma impac prea bine cu mirosul cerii calde,) gomajul fin al pielii si masajul usor dar ferm efectuat cu fiecare aplicare a fasiilor de miere.

Sa vedem care sunt secretele acestei paste minunate de miere conform wilkipedia:

Auguste Debay (1802 — 1890), medic militar si scriitor francez in cartea din 1853, intitulata ”Hygiene medicale du visage et de la peau, formulaire de la beaute” spune:  „Ele (femeile) arunca mierea intr-un bazin cu apa clocotita si o retrag de indata ce incepe sa se condenseze, apoi o framanta in maini formand placi mari, asemanatoare foilor de aluat si subtiri ca rulourile patiserilor; aceste fasii de miere aplicate pe piele si indepartate brusc la finalul catorva minute, smulg toate firicelele de par… Pentru a calma iritarea provocata de smulgerea violenta a parului, ele se ung cu unt de cacao.”

Am “colindat” pe continente si-n vechime pentru a descoperi  “ïzvoare istorice” despre indelungata folosire a mierii. Atat pentru indepartarea parului de prisos, cat si despre miere acest elixir miraculous de nelipsit in cosmetica pentru ingrijirea pielii.

Tehnica manuala de indepartare a parului din radacini este folosirea pastei de miere la temperatura corpului.

Gratie proprietatilor sale, aceasta pasta indeparteaza toate celulele moarte si stimuleaza circulatia sangelui. Dupa indepartarea ei pielea se spala usor, cu apa calda datorita faptului ca mierea este biodegradabila.

Aceasta metoda este ideala pentru pielea sensibila, friabila si capilare fragile.

Canoanele frumuseții orientale și secretele epilării cu miere. Efectele ulterioare sunt:

–    incetinirea cresterii firelor de par;

–    eliminarea efectului de foliculita;

–    atenuarea cresterii firelor goase friabile.

Metoda de aplicare poate fi considerata “la rece”,  este mai putin dureroasa decat celelalte metode de epilare.

Pasta de miere este maleabila, antiseptica, antibacteriana, hranitoare, termorezistenta, cu proprietati de vindecare. Incetineste cresterea parului si ajuta la prevenirea cresterii firelor sub piele. In timp, aceasta metoda echivaleaza cu o epilare semi-definitiva, deoarece parul nu mai creste in anumite zone.

Datorita peelingului profund si delicat si functiei de hidratare epilarea cu pasta de miere este si un tratament corporal deosebit de eficient.

Maria Mihaiu

Cosmeticiana&Trainer Cosmetica 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *