/
/
Beneficiile terapiei craniosacrale

Beneficiile terapiei craniosacrale

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Beneficiile terapiei craniosacrale
Beneficiile terapiei craniosacrale

Terapia cranosacrală este o metodă noninvazivă dezvoltată în anii 70. Aceasta susține autovindecarea prin intermediul organelor care conlucrează direct cu sistemul nervos central. Terapeutul apelează la palpare și la alte mișcări subtile plasând mâinile de-a lungul structurilor osoase ale craniului și ale osului sacru (denumit sacrum), reușind, astfel, să localizeze ritmul craniosacral pentru a depista blocajele din corp. Astfel, printr-o atingere de sub 5 grame, se produce îmbunătățirea funcției nervoase, care implică ameliorarea durerii și a disfuncțiilor. Se spune că această atingere influențează presiunea și circulația fluidului craniosacral (considerat sursa vindecării și a vitalității), care se găsește în jurul creierului și a coloanei vertebrale.

Cum funcționează sistemul craniosacral

Sistemul craniosacral este uneori comparat datorită complexității cu cel digestiv, acesta din urmă având numeroase componente, dar care însă contribuie la metabolizarea și absorbția nutrienților. În cazul sistemului craniosacral, acesta acoperă zona de la craniu la osul sacru și include structurile creierului, ale coloanei vertebrale, rețeaua nervoasă care se ramifică din întreaga alcătuire a nervilor și, nu în ultimul rând, fluidul cerebrospinal, care hrănește creierul și coloana vertebrală.

Toate componentele sistemului colaborează pentru a pompa acest fluid vital sau pentru ca mișcările acestuia să fluctueze sub forma unor mișcări ușoare din vecinătatea acestor structuri. Mișcările subtile pot fi simțite de terapeut prin palpare și mai sunt cunoscute sub denumirea de ritmuri, esențiale pentru buna funcționare a corpului.

Cui se adresează terapia

Eficiența acestei terapii este dovedită la toate categoriile de vârstă, de la nou-născuți la vârstnici. Afecțiunile pentru care este preponderent folosită sunt: durerile cronice (gât, spate, migrena și cefaleea), disfuncțiile asociate cu presiunea nervoasă, tulburările de mișcare, problemele coloanei vertebrale (de ex., scolioza) și traumatismele asociate, fibromialgia, tulburările de învățare (ADHD), problemele ortopedice, tulburările de stres post-traumatic, anxietatea, depresia, oboseala cronică, autismul, demența, boala Alzheimer, disfuncțiile hormonale, sinuzita cronică, sindromul de colon iritabil, infecțiile repetate ale urechilor la sugari, sarcina dificilă, precum și multe alte afecțiuni.

 Terapia nu este recomandată în cazul infecțiilor sistemice severe, în fracturile craniene, anevrism (hemoragie intracraniană), tromboză sau în hernia cerebrală.

Terapia craniosacrală susține îmbunătățirea funcției sistemului nervos autonom, ceea ce permite organismului să răspundă mai bine la stres. De asemenea, este eficientă în privința sistemului imunitar, a îmbunătățirii mobilității, eliberării tensiunilor, ameliorării durerii, echilibrării fluxului energetic, relaxării și energizării generale a corpului.

Beneficiile terapiei craniosacrale
Beneficiile terapiei craniosacrale

Cum decurge ședința de terapie cranio-sacrala la Clinica Eliade

Ședința durează în medie 50 de minute, timp în care pacientul rămâne îmbrăcat și întins pe masa de masaj cu fața în sus. Încăperea este scufundată într-o lumină difuză și se apelează la muzică liniștită pentru a induce o stare de relaxare profundă. În funcție de afecțiunea tratată, sunt necesare între 3 și 10 ședințe.

Metoda este de obicei folosită de osteopați, chiropracticieni și maseuri. Terapeutul poate începe de la cap, picioare sau din zona de mijloc a corpului. În timpul terapiei unele persoane pot să adoarmă ori se pot confrunta cu senzație pulsatilă sau de cald-frig.

Majoritatea pacienților noștri ne-au dezvăluit că au simțit o stare generală de relaxare.

Pentru programari sau eventuale intrebari, contacteaza-ne:

Adresa web: www.clinicaeliade.ro

Telefon: +40 (748) 01 11 11 / +40 (756) 082 204 / +40 (742) 131 111

Adresa: Bd. Mircea Eliade, nr. 36, Sector 1, Bucuresti

Program: Luni-vineri 08:00-20:00 / sambata si duminica – inchis

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *