/
/
Bea apă în momentele potrivite ale zilei

Bea apă în momentele potrivite ale zilei

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Bea apa in momentele potrivite ale zilei
Bea apă în momentele potrivite ale zilei

Bea apă în momentele potrivite! Se spune ca un om prea ocupat sa aiba grija de sanatatea lui este asemenea unui mecanic prea ocupat pentru a-si ingriji uneltele. Stim cu totii cat este de dificial sa ne facem o rutina zilnica. Sa mergem la sala, sa urmam regulile unei diete etc. Dar de ce sa nu incepem cu lucrurile simple si la indemana, ca de exemplu consumul de apa. 

Imprieteneste-te cu apa treptat

Consumul corect si constant de apa este minunat pentru sanatate, asa ca prioritatea noastra nr. 1 ar trebui sa fie echilibrul la acest nivel. Daca iti amintesti sa bei un pahar cu apa o data la 2-3 zile, cu siguranta nu vei observa mari schimbari. Dar daca incepi fiecare zi cu un pahar mare cu apa, iar apoi iti amintesti si in urmatoarele ore sa te hidratezi, vei vedea cum apa isi va face loc in viata ta si va deveni o parte din programul tau. 

Sa luam exemplu de la japonezi

Oamenii nu sunt constienti ca apa ne spala propriu-zis organismul de toxine. Foarte multi oameni de stiinta au studiat cultura japoneza, unde consumul apei este obligatoriu. Nici nu este de mirare ca exista peste 50,000 de persoane in Japonia care au depasit varsta de 100 de ani. In Japonia, fiecare om bea 2 pahare cu apa dupa trezire. 

Bea apă în momentele potrivite! Contează la ce oră bem apa

Pentru a maximiza eficienta apei asupra organismului, este important sa o bem la orele potrivite. Atentie: beti apa inainte de a va spala pe dinti. Daca simtiti nevoia sa curatati gura, clatiti-o pur si simplu cu apa de la robinet, dar nu folositi pasta de dinti. Aceasta contine fluor si puteti contamina organismul daca beti apa imediat dupa.

Iata care sunt momentele-cheie ale zilei:

• Dimineata, imediat dupa trezire, se beau doua pahare cu apa pentru a activa organele interne

• Cu jumatate de ora inaintea meselor se bea un pahar cu apa pentru a ajuta digestia

• Inainte de a face baie se bea apa pentru reglarea tensiunii arteriale

• Inainte de a merge la culcare se bea apa pentru sanatatea aparatului cardiovascular 

In total, pe parcursul zilei, ar trebui sa va calculati cantitatea de apa necesara dupa urmatoarea formula: 35 mililitri de apa pentru fiecare kilogram de corp. De exemplu, daca o persoana are 52 de kilograme, ea ar avea nevoie de 1820 ml. de apa, adica 1,8 litri. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *