/
/
Baby Spa – Kinetoterapia pentru copii

Baby Spa - Kinetoterapia pentru copii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Baby Spa - Kinetoterapia pentru copii
Foto: Aviatiei Wellness Center

Kinetoterapia s-a perfectionat in paralel cu evolutia stiintelor medicale, fiind astazi recomandata in preventia si tratarea unui numar mare de afectiuni si putand fi aplicata indiferent de varsta, de la bebelusi la seniori.

Kinetoterapia este o practica medicala, constand in exercitii de gimnastica ce pot fi realizate activ, de catre copil sau persoana in cauza, ori pasiv, miscarile fiind implementate de catre kinetoterapeut. 

Kinetoterapie (gimnastica medicala) pentru copii la Baby Spa

Copilul tau are varsta cuprinsa intre 1 si 7 ani? Kinetoterapeutii Baby Spa au pregatit programe personalizate care consolideaza sau refac functiile corpului afectate de anomalii musculo-scheletale, neurologice, de anumite boli sau traumatisme. 

Pentru sedintele de kinetoterapie, care in general dureaza 40 de minute (insa perioada poate fi ajustata dupa situatie) este necesar diagnosticul specialistului. In functie de acest diagnostic se vor alege exercitiile potrivite si intensitatea acestora in raport cu varsta si dezvoltarea copilului. 

Kinetoterapia este extrem de importanta in preventia si tratarea multor afectiuni, iar pentru unele boli poate reprezenta singurul remediu eficient. 

Specialistii Baby Spa in kinetoterapie ii pot ajuta pe cei mici in afectiuni precum:

– Sindrom Down;

– Tulburari de postura si ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, cifoscolioze;

– Afectiuni ortopedice: recuperarea dupa tratamentul pentru luxatii, fracturi, entorse, suferinte meniscale si ligamentare, picior plat;

– Recuperari dupa traumatisme;

– Torticolis;

– Afectiuni neurologice: infirmitate motrica generala;

– Genuvalgum, genuvarum, genuflexum, genurecurvatum;

– Tulburari de mers sau de tonus muscular etc.

Si copiii cu afectiuni din sfera neurologica – hemipareze, parapareze – pot beneficia de rezultate pozitive prin kinetoterapie. Rahitismul, obezitatea si alte afectiuni metabolice se pot trata, de asemenea, prin kinetoterapie.

Cand ar fi cel mai potrivit pentru copil sa inceapa sedintele de kinetoterapie?

Cele mai bune rezultate se obtin in urma inceperii cat mai precoce a sedintelor de gimnastica medicala.

Kinetoterapia reprezinta un program terapeutic de lunga durata, efectele acesteia sunt insa incontestabile si de multe ori de neinlocuit prin alte mijloace de tratament. Este astfel foarte importanta perseverenta, iar la copii jocul reprezinta principala modalitate prin care kinetoterapeutul capata simpatia copilului, atentia si motivatia acestuia.

Specialistii nostri kinetoterapeuti au la dispozitie instrumente speciale de joaca si totodata de lucru cu cei mici, iar programele implementate prin joc devin o adevarata distractie pentru copii. In felul acesta micutii lucreaza intens fara sa realizeze acest fapt, obtinand cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp.

In functie de diagnostic, kinetoterapeutul va propune un anume numar de sedinte cu care se incepe, urmand ca programele sa se repete daca este nevoie, insa exercitiile vor fi adaptate odata cu cresterea si evolutia copilului.

Nu ezitati sa cereti un consult de specialitate kinetoterapeutilor Baby Spa, putandu-ne contacta de asemenea pentru a obtine informatii suplimentare despre serviciile si programul nostru.

Expert Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *