/
/
Arta de a trăi frumos: Exerciții pentru minte și suflet

Arta de a trăi frumos: Exerciții pentru minte și suflet

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Arta de a trai frumos: Exercitii pentru minte si suflet
Arta de a trăi frumos: Exerciții pentru minte și suflet

Ce presupune arta de a trăi frumos? A devenit deja un cliseu sa spunem ca sportul are multiple beneficii pentru sanatate. O stim prea bine! Și a devenit obositor sa se repete obsesiv ca fiinta umana a fost croita de natura pentru un stil de viata activ.

In replica, viata, pusa parca pe sotii, pare sa ofere timp liber in raport invers proportional cu importanta lui. Iar daca totusi acest mic miracol al timpului liber isi face aparitia in program, omul modern prefera sa il foloseasca pentru relaxare statica. Poate fi condamnat? Dupa o zi cel putin obositoare la birou trebuie sa ai vointa de fier pentru a te urni la o plimbare in parc, cu atat mai mult catre o sedinta de fitness sau aerobic. Si totusi, aici apare paradoxul: oamenii care fac sport par a avea mai multa energie. Mai bine spus, nu par, ci chiar au mai multa energie.

Arta de a trăi frumos: Fericirea atrage după sine tot fericire

Chimia corpului uman aste astfel gandita incat mai toate aspectele sale benefice sunt reglate printr-un feedback pozitiv. Fericirea atrage dupa sine tot fericire! Printr-un mecanism deja cunoscut din ale carui cascade biologice endorfinele au dobandit cea mai mare popularitate. Pe acelasi principiu functioneaza majoritatea proceselor cognitive. Un exemplu relevant este poate prevenirea bolii Alzheimer, aceasta maladie a uitarii, chiar prin actul de invatare si exercitii de memorare. In fine, pentru a reveni la oile noastre, punctam ca singurul remediu eficient pentru oboseala, lipsa de vlaga si astenie este chiar miscarea.

Probabil ca mobilizarea fortelor pentru a incepe o activitate sportiva este cel mai greu pas. Odata depasit acest prag, sunt necesare doar 21 zile pentru a crea un nou obicei. Insa, pentru cei care s-au nascut fara o pasiune arzatoare pentru miscare, salile de fitness, fie ele dotate cu cea mai moderna si eficienta aparatura sau cursurile de aerobic, par adevarate camere de tortura. Ce-i de facut cand exercitiul fizic nu inspira nicio bucurie? 

Tendintele actuale sunt prielnice exact pentru aceasta categorie de oameni. Exercitiul fizic a imbracat in ultimii ani forme prietenoase si beneficiaza de abordari holistice care antreneaza in egala masura trupul si sufletul. Iar pentru omul stresat al zilelor noastre nu exista balsam mai potrivit decat o astfel de terapie. Aceasta armonizeaza in egala masura sufletul si trupul, fara a-l epuiza pe ultimul.

In acest sens va recomand doua tipuri de activitati desfasurate la Aviatiei Wellness Center care va vor deschide apetitul pentru exercitiul fizic, care vor armoniza interiorul si vor modela frumos exteriorul trupului:

Clasele de tip body&mind

…pun accentul pe constientizarea propriei persoane. Și a propriului corp, pentru regasirea linistii interioare prin concentrare, relaxare, exercitii posturale.  Exercitiile inspirate din yoga, antrenament functional, Thai Chi, Qi Qong, exercitii de forta si constientizare, exercitii terapeutice, balet, însotite de o respiratie corecta, vor declansa un proces de eliminare a toxinelor, revigorare a sistemului circulator, cresterea mobilitatii articulatiilor, alinierea corecta a coloanei, tonifierea abdomenului/spatelui/coapselor, crescand densitatea osoasa si intarirea articulatiilor. Ca efecte benefice mai enumeram imbunatatirea capacitatii de efort si mentinerea tonusului psihic la un nivel optim!  Clasele body & mind se desfasoara intr-o ambianta calma, utilizand muzica relaxanta, cu miscari fluide sau izometrice, imbunatatind autocontrolul si conditia neuro-musculara!

Clasele dance

… sunt clase iubite de toti cei care vor sa se relaxeze intr-un mediu euforic, cu o muzica antrenanta, consumand in acelasi timp un numar mare de calorii! Inspirandu-se din diferite stiluri de dans, aceste clase au devenit in timp clase cu structuri si scoli bine definite, avand toate la baza elementele gimnasticii aerobice. Structurile coregrafice predate, repetate, insusite in timpul claselor, aduc aceste clase in topul preferintelor membrilor cluburilor de fitness.

Dance aerobic, Zumba Fitness si alte clase din aceasta categorie au ca rezultate multe zambete, pofta de dans, tesut adipos diminuat, conditie fizica imbunatatita, dorinta de a participa la urmatoarea clasa, energie pozitiva! Va puteti mentine intr-o forma fizica excelenta, la o clasa distractiva si atat de prietenoasa! 

Aviatiei Wellness Center

Adresa: Str. Soldat Pripu Gheorghe nr. 22A (cu acces din str. Nicolae Coculescu), S1, Bucuresti

E-mail: office@aviatieicenter.ro  

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *