/
/
Aroma cafelei de dimineata… cu trufe de ciocolata

Aroma cafelei de dimineata… cu trufe de ciocolata

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Aroma cafelei de dimineata…cu trufe de ciocolata

Linistea de dimineata este tulburata de zgomotul rasnitei de cafea, zgomotul se estompeaza si imediat simt aroma puternica de cafea proaspat rasnita, inca un minut si vad suvoiul cafeniu cum se aduna in ceasca. De data acestea aromele sunt altele, mai subtile, calde, invaluitoare…

Sa ramanem la arome la ce reprezinta ele si alte active din micul bob de cafea, la efectele lui miraculoase atat in ceasca de cafea cat si pentru piele.

Ador aromele din cafea, acele substante volatile, eterice, ce stimuleaza la inceput olfactiv, gustativ si binedispun, da… efectele subtile, benefice ale cafelei de dimineata!

Este binecunoscut aportul substantial de antioxidanti din bobele de cafea si in plus un continut semnificativ de acizi esentiali, in speta acidul linoleic polinesaturat cu un continut ridicat de acid palmitic.

Ce mai contine si ce proprietati active unice sunt in bobul de cafea lucios?

–     FITOSTEROLI – principii active ce favoriza retentia de umiditate si asigura penetrarea rapida a apei in piele;

–    Capacitatea de aderenta si sinergie excelenta a altor principii active din produsele cosmetice in care este inclusa CAFEAUA.

Majusculele nu sunt intamplatoare cum de altfel intreg acest articol se doreste a fi o justificare a folosirii CAFELEI cat mai proaspete in produsele home made de exfoliere ce vi la preparati acasa si in nici un caz zatul, acesta ramane doar balastul.   

Sa revenim acum din nou la cafeaua de dimineata cu urmatorul scenariu ca si suprem argument: dupa ce am savurat prima cafea, as mai dori una,  asa ca… adun constiincios zatul si prepar din el o noua cafea….

Ce prepar din zatul cafelei?

O sa prepar cel mult o solutie maronie care NU MAI ARE nici macar cofeina deoarece aceast principiu activ este termosensibil si nu se mai regaseste in zatul de cafea.

Mai are rost sa il adaugi intr-o crema de gomaj, crezi ca mai are un rol activ pe piele? De ce zatul in detrimentul CAFELEI?

Am mai spus acestea si in alte articole, iar acum am adus si alte ARGUMENTE.

Zatul de cafea folosit si refolosit imi aduce aminte de epoca in care aproape totul se refolosea, iar cafeaua era o “rara avis” .

Sa revenim la aburii cafelei si sa mai prepar un espresso mic, fara zahar, cu o trufa de ciocolata langa…

Aceata combinatie mi-a amintit de untul de cacao, cafea si ciocolata pentru corp ce l-am preparat saptamana trecuta impreuna cu fetele la Cursul de Cosmetica Naturista.

Maria Mihaiu

Cosmeticiana& Trainer Cosmetica 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *