/
/
Armele secrete anti imbatranire: Celulele stem din plante

Armele secrete anti imbatranire: Celulele stem din plante

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Armele secrete anti imbatranire: Celulele stem din plante
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-magic-pink-rhododendron-flowers-mountains-summer-sunrise-image44388229

Lumea cauta incontinuu piatra filosofala. O garantie ca tineretea nu le va fi niciodata luata. Unii se tem de boli si spera la un panaceu. Altii vor pur si simplu ca procesul de imbatranire sa nu lase niciun fel de semen asupra fizicului lor. Dar oare cat de departe suntem de transformarea acestor visuri in realitate? Conform ultimelor cercetari din industria frumusetii, ne apropiem din ce in ce mai mult de… elixirul tineretii.

Stimularea si protectia celule­lor stem este subiectul fier­binte de cativa ani in indus­tria cosmetica. Cercetarile si testele in vitro au relevat ca vitalizarea celulelor stem dermale – anti-imbatranire – se poate realiza printr-un mecanism de regenerare epidermica, cu celule stem vegetale.

Fibroblastele din derm sunt respon­sabile pentru productia de colagen si elastina, matricea extracelulara ce confera fermitate si elasticitate pielii. Procesul de inlocuire a celulelor imba­tranite cu celule noi supune tesuturile cutanate unei regenerari si reinnoiri continue, datorita proprietatilor celu­lelor stem progenitoare, cu capacitati remarcabile de proliferare.

In 2008, Institutul Mibelle Biochimie Elvetia obtine primele reusite in cerce­tarile legate de efectele celulelor stem vegetale. Oamenii de stiinta au reusit sa stabileasca, pe baza unei culturi de celule dermice, un nou sistem de tes­tare, conceput pentru a evalua ingre­dientele active care pot vitaliza celule­le stem ale pielii.

PhytoCellTec™ argan este primul ac­tiv cosmetic care si-a demonstrat prin studii clinice eficacitatea pe celule stem cutanate.

Arborele de argan (Arganium spino­sum) creste numai in partea de sud-vest a Marocului si face parte din cele mai veche specii de arbori din lume. Aceste plante sunt capabile sa reziste la secete intense si temperaturi extrem de ridicate.

Tehnologia inovatoare PhytoCellTec™, marca Mibelle Biochimie GROUP, a facut posibila utilizarea unei cantitati foarte mici de material vegetal, astfel incat existenta arborelui de argan sa nu fie periclitata. Totusi, aceasta canti­tate mica poate fi multiplicata celular, lucru care face posibila izolarea unor active cosmetice de inalta calitate: ce­lulele stem din argan.

Studiile clinice arata ca PhytoCell­Tec™ este activul cosmetic capabil sa protejeze si sa vitalizeze celulele stem dermice umane – acestea accelereaza procesul de reparatie naturala a orica­rui tip de piele si previn totodata im­batranirea.

Tratamentul cu PhytoCellTec™ Argan reprezinta singura procedura demon­strata prin studii clinice care duce la o crestere a densitatii pielii cu 12,7% si la diminuarea cu 26,2% a adanci­mii ridurilor. In plus, terapia previ­ne instalarea semnelor imbatranirii. „Masurarea” exacta a densitatii a fost certificata printr-o tehnica ecografica speciala pentru piele.

Studiul clinic PhytoCellTec™ Argan garanteaza efectul anti-aging prin:

– vitalizarea si protejarea celulelor stem dermice;

–  eliminarea ridurilor fine si preve­nirea formarii altora noi;

– declansarea procesului de repara­re naturala a pielii;

– mentinerea potentialului de rege­nerare al celulelor stem dermice;

– reactivarea tuturor functiilor de intinerire a pielii.

PhytoCellTec™ Alp Rose – sau Tran­dafirul de Alpi – este o specie de ro­dodendron alpin, adaptat sa reziste verde, la conditii dure, temperaturi scazute, radiatii UV puternice reflec­tate de zapada si schimbari bruste cli­materice.

Celulele stem ale trandafirului de Alpi protejeaza pielea in fata conditiilor schimbatoare ale mediului inconju­rator si stimuleaza totodata functia de „bariera hidrolipidica” a pielii, re­innoind si reparand constant stratul epidermic.

Studiul clinic efectuat arata capacita­tea PhytoCellTec™ Alp Rose de a re­duce semnele lasate de trecerea anilor: riduri, roseata (cuperoza) sau lipsa stralucirii tenului.

„Strategia” celulelor Alp Rose consta in:

– pastrarea si cresterea vitalitatii si activitatii celulelor stem dermice;

– apararea pielii de stres si factorii daunatori din mediul inconjura­tor;

– stimularea regenerarii epidermi­ce.

Aceste aspecte duc la optimizarea po­tentialului celulelor stem dermice si la prevenirea imbatranirii lor accelerate.

In Romania, produsele pe baza de ce­lule stem din argan sunt comercializa­te prin SPA Boutique, magazinul on­line din cadrul despreSpa.ro. Cremele naturale Midal Beauty contin celule stem de argan.

Mastile cu celule stem Alp Rose si MALLUS Domestica pot fi gasite la Cabinetul de Cosmetica Naturista Maria Mihaiu.

Maria Mihaiu

Specialist Cosmetica Naturista

Trainer Cosmetica 

Articol publicat in Revista Spa si Wellness – Februarie 2014

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *