/
/
Aqua gym – distracție și sport

Aqua gym - distracție și sport

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Aquagym - distracție și sport
Aquagym – distracție și sport

Aqua gym – distracție și sport, e posibil? Vrei sa te simti in forma? Descopera gimnastica acvatica! Mai putin cunoscut, acest sport este adecvat fiecarei varste si se poate practica pe toata durata anului. El ne granteaza suplete articulara, tonus muscular si fermitate – totul cu un minim de efort!

Gimnastica acvatica este o metoda foarte placuta si blanda de a-ti lucra musculatura si a-ti sculpta silueta. Exercitiile se realizeaza in apa, asa cum arata si numele acestui sport, iar orele se desfasoara in piscina. Gimnastica acvatica pune in valoare rezistenta apei la miscarile corpului.  
 

Aqua gym – distracție și sport. Atuurile Aqua gym

Aquagym a cunoscut un adevarat succes in ultimii ani si a stiut sa le atraga chiar si pe cele mai putin sportive dintre noi. Dar care sunt atuurile sale? Miscarile sunt facilitate de apa, iar aceasta exercita asupra noastra un hidromasaj foarte placut.

Dar de ce este aleasa apa ca spatiu pentru miscare?

Deoarece elementul acvatic constituie un mediu ideal pentru activitatea fizica gratie flotabilitatii: apa face corpul mai usor 30% si, implicit, miscarile se pot realize cu mai multa usurinta. Un alt motiv ar fi acela ca desi miscarile sunt mai usoare, apa opune si o rezistenta. Pentru fiecare miscare trebuie sa dublam efortul, exercitiile fiind astfel mult mai eficiente.
 

Apa formeaza un fel de scut care amortizeaza socurile si permite astfel evitarea traumatismelor articulatiilor. Elementul acvatic usureaza si efortul coloanei vertebrale, adesea exploatata in cazul exercitiilor la sol. Daca te intrebi ce miscari trebuie sa faci in apa, e cazul sa afli ca acestea sunt similar cu cele practicate in mediu terestru. Este vorba de exercitii statice – ridicarea genunchilor, sfoara, foarfeca, fandari laterale, rotire de brate etc. In timpul unei sedinte, toti muschii sunt solicitati: abdominalii, fesierii, coapsele, umerii… Cu cat exercitiile sunt efectuate mai rapid, cu atat rezistenta apei este si ea mai puternica si muschii muncesc mai mult. 
 

Cine poate sa faca Aqua gym?

Acest sport se adreseaza tuturor, inclusiv persoanelor sedentare. Ele pot alege un curs pentru incepatori. Aquagym este ideala pentru persoanele supraponderale, batrani si femei insarcinate. Printre altele, exista si exercitii care intaresc spatele, adesea exploatat pe timpul sarcinii. 

Sedintele se desfasoara in piscine sau intr-un bazin incalzit, in grupe mici si incepe cu cateva minute de incalzire a articulatiilor. Apoi cursurile se desfasoara sub supravegherea indrumatorului  si in ritmul impus de acesta. In anumite cazuri, se folosesc accesorii necesare pentru a realiza anumite exercitii. 
Pentru debutanti, sunt necesare cateva sedinte de acomodare cu apa si sa se simta bine cu formele corpului lor. Dupa sedinta, care se termina tot timpul cu intinderi, ideal este sa inoti 5 minute pentru a te destinde. Nu uita sa bei lichide, pentru ca transpira chiar si in apa. Inainte de a incepe sedinta de gimnastica acvatica, asigura-te ca piscine nu este foarte adanca si ca temperatura apei este potrivita. 

Aqua gym – distracție și sport. Beneficiile aqua gym


O practica regulata a acestui sport (minim doua sedinte pe saptamana) nu va ramane fara rezultate atat din punct de vedere estetic cat si al sanatatii. Silueta este si ea foarte avantajata pentru ca aquagym solicita toata musculature si o sculpteaza armonios. Se spune ca 30 de minute de aquagym echivaleaza cu 1h30 de exercitii la sol. In ambele cazuri se consuma 600 de calorii.
 

In plus, apa face un masaj pielii, iar acesta are si efect anticelulitic. In ce priveste sanatatea, aqua gym imbunatateste activitatea cardiovasculara si respiratia. Ea favorizeaza si oxigenarea tesuturilor muscular datorita presiunii hidrostatice. Acest sport este ideal pentru persoanele care acuza sindromul de picioare grele.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *