/
/
Aqua fitness

Aqua fitness

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
aqua fitness 0000017824 IMG 1458 1024x683 1
Aqua fitness

Articolul trecut am prezentat caracteristicile generale Aqua fitness. Astazi gasesc oportun sa va aduc in prim-plan elementele ce fac diferenta intre standard si conceptul creat de mine ca instructor de Aqua fitness. 

As incepe cu un periplu scurt legat de: Beneficii & Beneficiari

Cine sunt beneficiarii claselor de Aquafitness: oricine doreste!

– Indiferent de varsta, tanar sau batran

– Femei si barbati

– Sportivi precum: atleti, fotbalisti, baschetballisti, inotatori, halterofili, gimnasti, skiori etc.

– Dansatori

– Persoane preocupate de mentinerea starii de sanatate

– Pacienti reabilitati: recuperari accidente, accidentari sportive, osteoporoza, scleroza multipla, artrita

– Pre si post natal

– Indiferent de greutate, statura sau mobilitate

– Persoane care nu se pot antrena in exterior din cauza conditiilor vremii

Beneficiile exercitiilor in apa:

– Pot fi lucrate mai multe grupe de muschi in acelasi timp sau separat

– Fiecare participant poate lucra la propria intensitate spre deosebire de aerobic sau fitnessul in sala unde trebuie sa tii pasul cu instructorul

– Participantii se simt in siguranta in apa: nu pot cadea, nu se pot lovi

*Clasele se tin in piscina asa ca fiti pregatiti sa fiti stropiti si sa va udati (la par)

 Tips: Purtati casca de inot

Caracteristici specifice claselor Aquafitness by Mihai Chirvasoiu:

Miscari:

In momentul in care incep sesiunea stiu ca urmeaza o ora plina de energie. De aceea pornesc incalzirea cu exercitii de acomodare a corpului cu temperatura apei precum si pregatirea fizica si mentala a participantilor pentru sesiunea ce va urma. Dupa 10 minute incepe antrenamentul propriu-zis in care lucram gupele de muschi si marim rezistenta inimii la efort. Toate acestea converg catre un antrenament  100% eficient. Adaug si exercitii pentru anumiti muschi, lucrati separat, care (cel putin pentru doamne si domnisoare) sunt foarte importante: intarim fesierii, abdomenul superior si inferior,  coapse, etc.

Introduc exercitii amuzante, dar eficiente in acelasi timp: cu baghete, folosind liniile trasate pe fundul piscinei pe post de coarda, mainile in loc de vasle s.a.m.d. Finalul lectiei este unul din care nu lipseste stretching-ul si revenirea corpului la ritmul cardio normal.

Muzica

Acustica in piscina face ca muzica sa devina o provocare. Sunetele apei in miscare precum si alte activitati efectuate in acelasi spatiu pot interfera cu capacitatea participantilor de a asculta muzica si/sau cu vocea instructorului. Aici ma ajuta foarte tare abilitatile dobandite pe parcursul anilor petrecuti cu antrenarea grupelor de inot la copii: tonalitatea si volumul sunt asigurate.

Faptul ca a fost o vreme in care mixam in cluburi toate hiturile momentului starnind publicul la miscare si bunadispozitie este un alt avantaj pe care l-am speculat.  Aceasta experienta am transpus-o in cadrul orelor mele de Aqua. Prestatiile au avut un feed-back foarte bun, miscarile transmise cursantilor provenind si din sunete sau versuri, nu numai din gimnastica demonstrata in fata clasei.

Acesta este unul din aspectele ce definesc conceptul Aquafitness by Mihai Chirvasoiu: clasele sunt rezultatul unei sesiuni muzicale “dansate” cu miscari de fitness.

Comunicarea

Asa cum marea satisfactie a unui Dj este sa vada lumea cum se bucura si danseaza, implinirea unui instructor vine din prezenta, in numar mare sau din ce in ce mai mare, a cursantilor la clasele sale. Eu ma bucur de amandoua si sunt incantat alaturi de ei de fiecare ora pe care o parcurgem impreuna.

Dorind mereu sa aduc mereu ceva nou si interesant in cursul predat, nici o lectie nu seamana neaparat cu alta; evident, pastrez miscarile de baza, care nu trebuie sa lipseasca din program pentru tonifierea musculaturii, dar muzica, ritmul sau comunicarea mea cu participantii este mereu diferita si neaparat plina de energie. Cantam impreuna sau eu sunt “solo-ul”, dansez, glumim si la finalul orei am uitat de stress-ul orelor de munca sau cel al facturilor de plata  Revad apoi filmarile si cand retraiesc sesiunea, vazand distractia pe fetele lor in timp ce repeta miscarile si urmeaza sfaturile mele, acesta este cel mai bun motivator care ma pregateste pentru urmatoarea ora. 

Ce se intampla de fapt dupa o ora de Aqua by Mihai Chirvasoiu?

Cursantii constata ca :

– “M-a impresionat foarte mult energia care se transmitea de la instructor catre clasa“

– “Inainte sa vin la orele tale imi era frica de apa”

– “Ma simt mult mai activ din punct de vedere fizic”

– “Pot executa anumite miscari cu toate ca sunt supraponderal”

– “Nu ma gandeam ca mie, ca barbat, o sa-mi placa aceasta clasa, avand impresia ca numai femeile participa la astfel de clase”

– “La tine la clasa e ca la discoteca”

– “La capitolul muzica se simtea ca este conceputa special pentru acele exercitii, la final nedandu-mi seama ca a trecut o ora. M-am simtit extraordinar !“

Ceea ce cred eu insa ca este cu adevarat important pentru Dvs. ca si participant este ca pe viitor veti putea avea mai multe optiuni de petrecere a timpului liber, adaugand pe harta miscarii inca un mediu in care puteti face sport.

 “O gandire sanatoasa provine dintr-un corp sanatos, miscarea insemnand viata si viata inseamna sanatate ! ”

Mihai Chirvasoiu

Aqua Fitness Trainer

Tel : 0729.90.99.81

mihai_chirvasoiu@yahoo.com

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *