/
/
Apa calda pe stomacul gol – mit sau panaceu universal

Apa calda pe stomacul gol – mit sau panaceu universal

20 May 2013
|
Apa calda pe stomacul gol – mit sau panaceu universal
Apa calda pe stomacul gol – mit sau panaceu universal

Apa este constituentul fundamental al celulelor ce asigura circulatia tuturor substantelor in organism si are rolul de a mentine echilibrul optim intre nutrientii din interiorul celulei. Este implicata in toate procesele care au loc in organismul uman: digestie, absorbtie, circulatie si excretie. 

A consuma apa dimineata pe stomacul gol este poate unul din cele mai benefice lucruri pe care le poti face pentru organismul tau. 

De altfel, una din cele mai cunoscute cure pentru detoxifiere si vindecare este cura  cu apa calda, un vechi regim adoptat in medicina traditionala asiatica. Se spune ca ar vindeca o serie de boli grave precum: diabet, astm bronsic, meningita, cancer de san, de prostata, de ovare sau col uterin, boli de ficat. epilepsie etc. 

Desi nu au fost efectuate studii medicale riguroase pe aceasta tema, totusi cura este foarte eficienta cand vine vorba de tratarea durerilor de cap, constipatiilor, durerilor menstruale sau hemoroizilor. De asemenea, se pare ca multi adopta o astfel de cura pentru a scapa de kilogramele in plus. 

Pentru a-ti mentine silueta poti bea dimineata, pe stomacul gol, apa calda cu lamaie. Apa calda hidrateaza incalzeste corpul, iar sucul de lamaie reechilibreaza nivelul ph-ului, curatind ficatul si pielea. E ca si cum ai oferi organelor tale un binemeritat dus. De asemenea, apa calda bauta pe stomacul gol are rolul de a elimina depozitele de mucus de pe traiectul digestiv, depozite ce impiedica buna circulatie a energiei. Favorizeaza, de asemenea, tranzitul intestinal in situatia instalarii constipatiei. 

Sa nu uitam ca foarte multe popoare, au obiceiul sa bea apa calda nu numai dimineata, ci si atunci cand mananca sau pe parcursul intregii zile.

Se stie ca apa rece solidifica hrana uleioasa si incetineste dar si tulbura profund digestia.

Se beau de regula  1-2 cani sau 500 ml, si putem creste treptat cantitatea, iar 45 de minute dupa acest procedeu e recomandat sa nu consumam nimic. Un mic secret – este sa sorbim usor apa, cu inghitituri mici, rare, ca si cum am mesteca apa. Atunci cand se produce o dilutie buna a apei cu saliva, pentru a activa circulatia limfatica, si pentru a elimina mai repede toxinele.

Inca ceva: apa bauta dimineata curata sangele de toxine. Si cum sangele este paznicul imunitatii, asigura-te ca ai un sange curat si sanatos, pentru ca celulele tale sa radieze de sanatate si pentru ca tu sa stralucesti de la interior spre exterior. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare