/
/
Alte masaje ayurvedice

Alte masaje ayurvedice

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Alte masaje ayurvedice
Woman having Ayurvedic spa treatment. Pouring milk.

Vrei să descoperi alte masaje ayurvedice? V-am introdus deja cateva masaje Ayurvedice (masajul punctelor Marma, masajul Shirodharamasajul Abhyanga) care sunt toate foarte luxurioase si extrem de relaxante. Alte masaje deosebit de benefice, sunt:

Navarakkizhi 

Dupa o aplicatie generoasa a uleiului cald pe intregul corp, incepe un masaj cu niste legaturi umplute cu pudra de orez, lapte si ierburi. Legaturile se folosesc ca si cataplasme, apoi, dupa ce sunt periodic scufundate in alte formulatii secrete de ierburi si lapte, produc transpiratia toxinelor in afara. Acest masaj are un efect puternic de reintinerire fiind foarte hranitor. Puternicele cataplasme pot fi folosite de asemenea in usurarea afectiunilor neurologice, artritelor, reumatismelor, afectiunilor musculare, paraliziilor.

Alte masaje ayurvedice: Pizhichil

E considerat cel mai natural mod de purificare a corpului. E executat de unul sau doi practicieni care cu miscari specifice ritmice picura lent ulei caldut pe tot corpul. Masajul e de asemenea foarte lent si usor.

Udwarthana

Este un masaj profund si uscat, fara uleiuri, cu ierburi si pudre care stimuleaza tesuturile si sparg depozitele de grasime si celulita. De asemenea, e benefic pentru cei care au probleme cu retentia de apa si este indicat mai ales tipului de persoane Kapha, adesea ei au probleme digestive si exces de greutate. Masajul reduce colesterolul din sange, intareste muschii si energizeaza. In India, acest tip de masaj este propus in noaptea nuntii tinerilor casatoriti. Scopul lui este revitalizarea si catifelarea pielii.

Tehnica folosita este foarte dinamica si necesita multa precizie din partea practicianului. Corpul clientului e acoperit in amestecul de pulberi, apoi se executa tapotari de-a lungul muschilor, articulatiilor si a terminatiilor nervoase. Prin stimularea anumitor puncte,  masajul activeaza circulatia limfatica si pe cea sanguina. Eliminarea toxinelor din organism e usurata, precum si durerile musculare si articulare. Se folosesc: faina de naut, lemnul de santal, turmericul, lemnul dulce sau un amestec din pulbere de linte, piper negru, piper verde, piper lung (pippali), obligeana, ghimbir, scortisoara, curcuma si miere. La acestea se adauga si un tip de argila. Faina de naut este si un gomaj natural, lasand pielea matasoasa. Condimentele invaluie corpul cu o caldura care dureaza cateva ore bune dupa sedinta de masaj.

Maria Rendes – Spa Consultant Colaborator

SPARTNER- The Wellness Consultants

0727 912 653

maria.rendes@yahoo.com

www.spartner.es

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Alte masaje ayurvedice
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *