/
/
Acupunctura, mai eficienta decat medicamentele

Acupunctura, mai eficienta decat medicamentele

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Acupunctura, mai eficienta decat medicamentele
Acupunctura, mai eficienta decat medicamentele

Cine ar fi crezut ca un mic ac (sau chiar douasprezece) ar putea face minuni pentru starea noastra generala? Mai jos iti prezentam 10 feluri (dovedite stiintific) in care practica straveche a acupuncturii stimuleaza sanatatea din cap pana in picioare!

Zona capului

20 de sedinte de electropunctura (cand acele primesc impulsuri electrice), desfasurate pe o perioada de patru saptamani, te pot elibera complet de problema migrenelor. 

Zona nasului

Pentru cei care sufera de alergii sezoniere sau rinite, este bine de stiut ca 12 sedinte de acupunctura reduc semnificativ simptomele si va salveaza de antihistaminice.

Starea psihica

Cate o sesiune saptamanala de acupunctura poate trata depresia in trei luni (rezultate comparabile se obtin si prin consilierea psihologica). In timpul sedintelor se regleaza productia de neurotransmitatori „ai fericirii”. 

Inima

Sedintele constante de acupunctura reduc nivelul de stres si tensiunea arteriala, fiindu-i de mare folos inimii. 

Somnul 

Acupunctura reimprospateaza productia neurotransmitatorilor asociati cu starile de somn si de relaxare, contribuind astfel la tratarea insomniei si imbunatatirea calitatii odihnei. 

Menopauza

Dupa cel mult 3 luni de tratament prin acupunctura, sunt atenuate manifestarile specifice ale menopauzei, in special prin echilibrarea temperaturii corpului. 

Zona gatului

Studiile* arata ca 10 sedinte desfasurate pe perioada unei luni trateaza complet refluxul gastroesofagian si sunt mai eficiente asadar decat medicamentele. Acupunctura regleaza secretia de acid si accelereaza procesul de digestie, de aici si rezultatele spectaculoase.

Sistemul imunitar

Acele puse in locurile potrivite stimuleaza activitatea celulelor care reusesc sa distruga infectiile si corpii straini. 

Spatele

Daca ai probleme mari cu spatele, nu iti face griji! Acupunctura este remediul ideal si in acest caz – dupa cinci saptamani cu cate doua sedinte (repetate timp de sase luni), vei uita ca te-a durut vreodata coloana vertebrala!

Greutatea

In cazul multor copii obezi, acupunctura s-a dovedit a fi de un real ajutor. In perioade cuprinse intre 2 saptamani si 4 luni, vei putea sa slabesti considerabil prin imbinarea acestei practici cu un regim alimentar bine gandit.  

Surse: 

https://www.medicinenet.com/acupuncture/article.htm

https://cih.ucsd.edu/medicine/clinical-care/acupuncture.shtml

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *