/
/
8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap

8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap
8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap

In momentele în care esti foarte obosit – poate pentru ca ai stat foarte mult cu ochii în laptop, sau pur si simplu de la stresul acumulat, simti ca te doare / te jeneaza capul. Atunci ai vrea să știi pe ce puncte energetice sa apeși astfel încât să-ti revii cât mai repede. Vei afla chiar acum care sunt principalele 8 puncte de presiune prin activarea carora scapi imediat de durerea de cap. (poti sa citesti sau sa vezi direct filmarea la finalul articolului)

[00:03:05.180] – Larisa Marinica, Specialist Spa, Wellness & Yoga

Sunt altfel de puncte energetice, puncte prin care noi putem să intervenim puțin în acest flux să ne remodelăm fluxul de energie în așa fel încât putem îndepărta sau ameliora durerile de cap de care vă spuneam eu că se numesc de tip tensiune. Este foarte bine să cunoaștem măcar cinci sau șase sau șapte mișcări de bază la îndemâna oricui. Le puteți folosi în zona voastră de confort, acasă.

[00:03:43.010] – 8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap: Prima mișcare

Vom începe prin aplicarea degetelor arătătoare la nivelul bazei nasului printr-o aplicare ușoară. Menținem aici cel puțin un minut iar acest tip de presiune ne ajută chiar și atunci când avem acele tip de dureri sinusale. Deci nu neapărat dureri generale dar și dureri sinusale. Spuneam apăsăm între un minut sau putem depăși acest timp în funcție de cât sâcâitoare e, ca să zic așa, este durerea noastră de cap sau de sinusuri.

[00:04:25.610] – A doua mișcare

Vom plasa arătătorul la jumătatea distanței exact între cele două sprâncene. Acest punct în presopunctură se numește extra Meridian sau il numim noi al treilea ochi. Vom apasa aici intre un minut și două minute. Si spuneam eu că secretul nu constă în sofisticarea mișcărilor, ci in felul cum apăsăm și în timpul pe care îl alocăm mișcării respective. 

[00:05:03.340] – a treilea mișcare

Folosind cele două degetele la baza sprâncenelor ridicăm puțin sprâncenele și vom simți exact locația potrivită și apăsăm între un minut și două minute.

[00:05:24.810] – A patra mișcare

Aceleași doua degețele, ideal de la mâna dreaptă sau indiferent cum preferați vom merge pe linia vertical pe linia sprâncenelor până unde începe pilozitatea, apăsăm iar de data aceasta vom merge în sens circular, în sensul acelor de ceasornic, pana la două minute. Și la fel, aceasta miscare funcționează foarte foarte bine atunci când vine vorba despre acele dureri de cap date de sinusurile temporare. Spuneam aceasta este miscarea.

[00:06:06.120] – al cincilea punct din cele 8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap

Mie îmi este foarte dragă și funcționează ori de câte ori mă simt obosită și petrec ore întregi la calculator trebuie să recunosc, guilty as charged, folosim acest deget degetul mare, la distanță, echidistanța dintre degetul mare și arătător apăsam cu vârful degetului mare de la mâna dreaptă si folosim această mișcare de rotație. între 4 și 5 secunde. 

[00:06:46.210] – al 6-lea punct din cele 8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap

între degetul mic și inelar la fel de bine folosim degetul mare printr o apăsare. și la fel mergem pe mișcarea circulară a acelor de ceasornic, între 4 și 5 secunde.

[00:07:08.920] – a saptea mișcare

mi-a dat rezultate nemaipomenite atunci când am o poziție un pic mai vicioasa la calculator. Aplicăm, flectam puțin falangele și plasăm palmuțele la jumătatea distanței a trapezului, între gât și umăr. Apasam și ridicam puțin mai brusc. Apăsăm cel puțin 4-5 secunde iar această mișcare se efectuează cel puțin 3 ori pentru rezultate imediate și chiar veti simți acești, acești noduleti ca să zic așa de acumularea stresului și a tensiunii. și eliberăm. Apăsâm, eliberăm. Apăsăm, eliberăm. Fiecare presiune trebuie să aibă cel puțin 4-5 secunde.

[00:08:05.240] – a opta mișcare

La fel, mie îmi este foarte dragă. De ce? Pentru că mă ajută ori de câte ori simt că energia este cumva așa pe ultima sută de metri și organismul meu are nevoie de un boost. Ne imaginăm că prindem cu ambele mânuțe o minge de volei. Da? Ne flectam puțin falangele, și aplicăm palmele degetele mari se imbina în zonele occipital, în zona occidentală, iar celelalte degete să cuprinda întreaga suprafață a craniului. Iar aici, prin apăsări, ne mutăm cu degetulele catre sus. Direcția sus către lobul urechilor. Apăsăm, eliberaram. Apăsăm, eliberăm. Apăsăm, eliberam. Și efectuăm aceste repetiții de cel puțin trei ori. La final putem folosi mișcări ușoare. De calmare. Rotiri din interior către exterior la fel, în sensul acelor de ceasornic. Aceasta a fost ultimul din cele 8 puncte de presiune prin care scapi imediat de durerea de cap.

[00:09:18.270] – Larisa Marinica, Specialist Spa, Wellness & Yoga

Pentru a ne da o stare generală de bine și de a ne elibera de stresul cotidian, cred că pentru moment sunt suficiente aceste miscari. Bineînțeles că există o multitudine de presiuni din toata aceasta arie a presopuncturii, dar cele 8 puncte de presiune pe care vi le-am aratat sunt la îndemâna oricărei persoane fără să aveți nevoie de vreun studiu sau de vreo experiență anterioară. Va doresc să nu aveți nevoie de ele. Dar în cazul în care se întâmplă să aveți nevoie acum deja aveti tot ceea ce aveți nevoie pentru o stare generală mai buna!

Pe Larisa o poti gasi si aici:

Wellness 4 People https://www.facebook.com/Yoga.Terapiicorporale.Spaspecialist

Email: spawellness@yahoo.com

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *