/
/
7 metode de cultivare a fericirii

7 metode de cultivare a fericirii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
7 metode de cultivare a fericirii
http://www.dreamstime.com/stock-photography-young-happy-attractive-woman-arms-wide-open-nature-outdoor-breathing-image35684682

7 metode de cultivare a fericirii: ,,Fericirea nu este o problema a intensitatii, ci a echilibrului, ordinii, ritmului si armoniei”

 (Thomas Merton)

Iată 7 metode de cultivare a fericirii:

1.Aromaterapia – de fiecare data cand te simti stresat(a), aminteste-ti de sticluta cu levantica. Eu pastrez una si in masina, pentru orice eventualitate. Trebuie doar sa iti masezi mainile cu cateva picaturi din esenta si sa respiri adanc. Levantica are puterea de a imbunatati starea de spirit chiar si instant.

2. Yoga – pana si cele mai simple miscari de yoga ii ofera corpului tau posibilitatea de a se retrage pentru cateva momente din stresul vietii cotidiene. Chiar si o ora pe saptamana te-ar putea ajuta sa atingi o stare de echilibru in viata de zi cu zi. 

3. Meditatia – pur si simplu respira adanc! Cateodata, tot ce avem nevoie pentru a ne face plinul cu energie este sa ne relaxam cateva secunde. Ca sa nu uiti, lipeste un post-it cu urmatorul text pe birou: ,,Inchide ochii si respira adanc. 10 secunde pe zi si vei fi de 10 ori mai eficient(a)” .

4. Dansul – s-a dovedit stiintific ca miscarea si muzica atrag energii pozitive. Asculta melodia preferata la maxim, fredoneaza si danseaza de fiecare data cand ai ocazia. 

5. Rasul – de fiecare data cand ma simt debusolat, ma uit la un film bun sau caut clipuri care ma inveselesc pe YouTube. Rasul este o metoda sigura de a te binedispune.

6. Zambetul – chiar daca nu te simti fericit, zambeste. Ii vei juca o festa creierului tau – acesta va percepe ca esti intr-o stare buna de spirit, iar restul va veni de la sine. 

7. Scrisul – pastreaza intr-un jurnal toate problemele care te framanta. Cand va veni vremea sa le rezolvi, sa le cauti aici si nu in sufletul tau – acesta are nevoie de spatiu pentru lucruri noi si frumoase.   

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *