/
/
6 sfaturi de viata de la oameni peste 70 de ani

6 sfaturi de viata de la oameni peste 70 de ani

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
6 sfaturi de viata de la oameni peste 70 de ani
6 sfaturi de viata de la oameni peste 70 de ani

Am cules cateva dintre cele mai valoroase lectii pe care niste persoane de peste 70 de ani le-au oferit drept raspunsuri la intrebarea: „Care ar fi cel mai important sfat pe care l-ati da cuiva care are jumatate din varsta dumneavoastra?”

1. Grija de sine inca din tinerete

Nimeni nu stie daca va avea parte de o viata lunga sau una scurta. Insa in oricare caz, este important sa avem certitudinea ca am avut grija de noi – inca din tinerete. Multe persoane in varsta regreta ca au avut parte de prea multe nopti pierdute, un regim alimentar mult prea haotic, au abuzat de energia pe care o aveau in tinerete si nu au acordat destula atentie preventiei in general. 

2. Mai multa importanta acordata relaxarii

In generatia celor care au acum aproximativ 70 de ani, relaxarea a fost mereu pe ultimul loc. Inainte de toate, trebuiau rezolvate multe alte probleme care tineau de locul de munca si de veniturile familiei. Astazi insa, toti acesti oameni regreta ca nu s-au relaxat mai mult si ca si-au epuizat tineretea prin munca si concentrarea tuturor eforturilor pe latura financiara. 

3. Trairea momentului prezent

Un alt sfat pretios primit de la batranii nostri este legat de concentrarea pe acum. De fiecare data cand ne simtim coplesiti de viata, sa respiram adanc si sa fim recunoscatori ca – dincolo de toate – traim. 

4. Mai mult timp alaturi de copii

Nu este important doar cat timp petrecem cu copiii nostri, ci si calitatea acestor clipe. Atunci cand ne punem in pielea lor si le intram in jocurile inocente, intinerim. Rasul si gesturile copiilor sunt un adevarat elixir pentru orice om! Asa ca – daca aveti sansa – profitati din plin de momentele cu ei!

5. Alimentatia echilibrata si miscarea

Oamenii in varsta ne sfatuiesc ca in cea mai mare parte a timpului sa mancam si sa facem miscare ca si cum am fi diabetici si am avea un risc crescut de infarct. Astfel, vom evita ca aceste scenarii sa devina realitate si ne vom feri de otravitorul zahar.

6. Lucrurile nu sunt asa de importante

Mult mai utile sunt experientele si trairile – calatoriile, evenimentele, masajele. Toate acele clipe care ne fac sa ne simtim extraordinar! Pe acestea trebuie sa le colectionam, nu lucrurile materiale! 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *