/
/
6 cai simple pentru a ne pregati corpul pentru vara

6 cai simple pentru a ne pregati corpul pentru vara

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
6 cai simple pentru a ne pregati corpul pentru vara
6 cai simple pentru a ne pregati corpul pentru vara

Pe tot parcursul primaverii ne setam, in mod traditional, pentru noile inceputuri. Ne place sa folosim acest timp pentru a face curatenie generala, pentru a arunca lucrurile care nu ne mai trebuie si a face loc pentru lucruri noi care vor veni. In acelasi mod, corpul nostru are nevoie de curatenie. In lunile reci si in timpul sarbatorilor de primavara, corpul nostru a adunat toxine de peste tot – prin piele, din aerul pe care il respiram, din alimentele nesanatoase pe care le-am mancat.

O detoxifiere la sfarsitul primaverii ne va ajuta sa ne recapatam energia atat de necesară, ne va imbunatati digestia, ne va face pielea sa straluceasca, si chiar ne va scapa de cateva kilograme in exces.

Pentru a face o detoxifiere a organismului, nu trebuie nici sa ne infometam, si nici sa bem numai apa plata cu lamaie. Chiar si cu cele mai aglomerate stiluri de viata, exista cateva lucruri pe care le putem include in rutina de zi cu zi, pentru a ne pregati corpul pentru vara. Iata cateva idei prin care putem sa facem o detoxifiere usoara, fara prea mare efort, dar cu rezultate spectaculoase: 

1.             Eliminati alimentele prelucrate

Alimentele procesate fost „secate” de substantele nutritive (care sunt perisabile), pentru a fi mai rezistente pe rafturi. Alimentele procesate nu aduc cu ele decat substante artificiale, care, pe langa valoarea nutritiva nula, duc la scaderea metabolismului si acumularea de toxine in organism.  

2.             Beti zilnic un ceai detoxifiant

Papadia, coada calului, socul, musetelul, coada soricelului – iata doar cateva dintre plantutele minune care ajuta ficatul si sistemul digestiv sa elimine toxinele, imbunatatesc circulatia si cresc metabolismul. 

3.             Faceti exercitii de stretching

In momentul in care ne intindem muschii, eforturile noastre de detoxifiere ajung la un alt nivel. Pe masura ce ne intindem, sangele oxigenat ajunge in fiecare celula din corp, luand cu el toxinele acumulate. Exercitiile de yoga si Tai Chi sunt minunate pentru detoxifiere.  

4.             Faceti exercitii de respiratie

Cei mai multi dintre noi subestimam puterea de curatare a respiratiei, si de cele mai multe ori uitam sa respiram adanc si constient. Primul lucru de dimineata, luati-va cateva minute pentru a respira profund de 8-10 ori – va veti simti invigorati si detoxifierea va incepe imediat.  

5.             Beti multa apa, lamaie, otet natural din mere

Un pahar mare de apa filtrata sau plata, cu sucul de la jumatate de lamaie si o lingurita de otet de mere este un adevarat combustibil pentru procesul metabolic, stregand mucusul si toxinele din organele vitale.  

6.             Mergeti la sauna

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru si unul dintre principalele „porti” de eliminiare a toxinelor. Sauna umeda sau uscata sunt excelente pentru detoxifiere,  pentru ca ajuta corpul sa transpire, eliminand prin piele pana la 20% din toxinele si reziduurile din organism. 

Ana Maria Stanciu 

https://www.blogculegume.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *