/
/
5 transformări care apar în organism atunci când ești stresat

5 transformări care apar în organism atunci când ești stresat

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
5 transformari care apar in organism atunci cand esti stresat
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-stressed-man-working-desk-busy-creative-office-image29484538

5 transformări care apar în organism: Pofte incontrolabile

Cortizolul, hormonul responsabil de stres, este strans legat de poftele de dulce si de grasimi. Acelasi hormon, in cantitati mari, se afla in conexiune cu grasimea abdominala si celulele de grasime in general. Stresul poate creste si nivelul de glucoza, putand cauza diabet in pacientii predispusi la aceasta afectiune. Asa ca daca ti-e pofta mereu de ceva dulce atunci cand esti stresat, inseamna ca nivelurile tale de cortizon nu sunt in regula. 

Iată cele 5 transformări care apar în organism:

Plamanii si inima se pregatesc de o lupta inexistenta

Stresul creste pulsul si provoaca o constrictie a vaselor de sange, generand probleme in sistemul cardiovascular. Daca starea de agitatie si neliniste ajunge o permanenta, tensiunea arteriala va creste si va ramane asa pana iti vei regasi pacea interioara. Stresul trimite si semnale inflamatorii in corp (ca un mecanism de aparare), iar pentru ca organismul nu are nevoie de fapt de asemenea avertismente, el le va interpreta gresit si va creste riscul de infarct. 

Corpul devine tensionat – una dintre cele 5 transformări care apar în organism

Pe langa pofte si retinere de grasimi, cortizolul poate cauza si hipertensiune. Combinatia de cortizol si adrenalina (care este si ea secretata in timpul situatiilor stresante) va duce astfel la dureri de gat, spate, migrene si dureri de cap. Muschii spatelui vor deveni mult mai sensibili se vor contracta tot mai des, iar pentru vindecarea completa sau partiala, terapeutii vor avea de lucru cel putin cateva saptamani. 

Stomacul se intoarce impotriva ta

Stomacul se afla intr-o permanenta comunicare cu creierul. Tot cortizolul cauzeaza o serie de probleme legate de digestie. Sindromul colonului iritabil si constipatia sunt doua dintre cele mai comune. Senzatia de nod in stomac pe care o ai atunci cand esti nervos apare din cauza productiei excesive de acizi digestivi. Nu numai ca este neplacuta situatia, dar in timp poate dauna organelor. 

Sistemul imunitar este din ce in ce mai slabit

Stresul ataca sistemul imunitar. La nivel superficial, creste productia de substante uleioase, fapt care blocheaza porii si diminueaza capacitatea organismului de a lupta impotriva bacteriilor. Este unul dintre motivele pentru care apare acneea. Statistic, oamenii care sufera de stres cronic au putine globule albe in sange. Iar acestea sunt esentiale in lupta impotriva bolilor si infectiilor. Persoanele stresate sunt si mai predispuse la raceli. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *