/
/
5 remedii alternative benefice sanatatii tale

5 remedii alternative benefice sanatatii tale

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
5 remedii alternative benefice sanatatii tale
5 remedii alternative benefice sanatatii tale

5 remedii alternative benefice sanatatii tale. Remediile alternative constituie o varianta a medicinei alopate in preventia si tratarea anumitor afectiuni. Desi sunt inca privite cu o anumita doza de scepticism in cultura vestica, anumite terapii alternative si-au dovedit eficacitatea de mii de ani in vechile civilizatii orientale. Iata care sunt cele mai cunoscute si mai populare dintre acestea:

1.  Acupunctura

Reprezinta un aspect specific al medicinei traditionale chineze. Consta in introducerea unor ace extrem de subtiri in anumite zone ale pielii de catre un maestru in acupunctura. Aceste zone, punctele de acupunctura sau Xue, rezulta din intersectia meridianelor energetice care strabat corpul. Intregul Univers, la fel ca orice fiinta vie, sunt strabatute de energia Qi, iar acupunctura nu face altceva decat sa armonizeze circulatia Qi-ului, actionand asupra zonelor in care aceasta este stagnata sau blocata. Acupunctura este ideala in reducerea stresului, tratarea cefaleei, insomniei, infertilitatii, anorexiei, anxietatii, vertijului sau diverselor tipuri de nevralgii.

2.   Reflexologia

Reflexologia presupune aplicarea presiunii in anumite zone ale talpilor, palmelor sau urechilor, zone care corespund anumitor organe si sisteme. Aplicarea presopuncturii asupra punctelor reflexe influenteaza pozitiv functia organelor si starea generala de bine a organismului. Reflexologia este o terapie larg raspandita in lumea intreaga, adjuvanta tratamentului conventional pentru diferite afectiuni, cum ar fi cancer, anxietate, depresie, diabet, disfunctii renale, astm bronsic, aducand beneficii precum imbunatatirea circulatiei sanguine, relaxarea si eliminarea tensiunii musculare. In plus, duce la eliberarea endorfinelor, echilibreaza energetic a intregul organism si imbunatateste sistemul imun. Anumite studii efectuate pe pacientii diagnosticati cu cancer de san au demonstrat ca reflexologia a dus la imbunatatirea respiratiei, reducerea oboselii si ameliorarea somnului acestora si a durerii post-operatorii.

3. Salinoterapia (speleoterapia, haloterapia) – una dintre cele 5 remedii alternative benefice sanatatii tale

„Trebuie sa existe ceva sacru in sare. Ea se afla atat in lacrimile noastre, cat si in ocean.” (Khalil Gibran)

Salinoterapia a castigat popularitate in ultimul timp, multumita beneficiilor aduse in tratarea infectiilor sau altor afectiuni respiratorii, alergii, sinuzite sau eczeme. Sarea este binecunoscuta pentru proprietatile antiinflamatoare si antibacteriene. Speleoterapia se refera la metoda care utilizeaza proprietatile specifice ale salinelor naturale, aflate in subteran, pentru tratarea afectiunilor respiratorii cronice sau alergice, iar haloterapia presupune inhalarea aerosolilor de sare produsi de un halogenerator (generator de aerosoli salini), in cadrul unor saline de suprafata.

S-a dovedit, prin numeroase studii stiintifice, efectele benefice ale salinoterapiei in tratarea rinitei, bronsitei acute si cronice, BPOC, simptomelor fibrozei chistice, sinuzitei, astmului sau bronsitei cronice cauzate de inhalarea frecventa de substante toxice. Sarea are efect antiinflamator, reduce iritatia cauzata de tusea prelungita si curata mucoasa ciliara bronsica prin favorizarea eliminarii secretiilor vascoase si mucusului. Copiii raspund mult mai rapid decat adultii in tratamentul afectiunilor respiratorii prin salinoterapie, dar se observa imbunatatiri remarcabile la toate categoriile de varsta.

4.   Sauna si SPA

Cuvantul SPA reprezinta acronimul latinesc pentru “salus per aquam”, adica “sanatate prin apa”. Spa-urile sunt cunoscute inca din antichitate.  Egiptenii, grecii sau romanii le utilizau atat pentru relaxare, cat si pentru efectele terapeutice ale acestora.

Saunele sunt utile pentru ca induc relaxare si, prin transpiratia cauzata de caldura umeda sau uscata, ajuta la detoxifierea corpului si imbunatatirea circulatiei sanguine. Saunele traditionale, prin generarea aburilor fierbinti, ajuta si la tratarea congestiilor nazale, presiunii sinusale, gatului inflamat si afectiunilor pulmonare.

Centrele de spa si wellness ofera, alaturi de procedurile de hidroterapie, o stare de relaxare generala si confort psihic. Combinatia dintre caldura, apa si masaj face ca hidroterapia sau jacuzzi spa sa reprezinte metoda potrivita de eliminare a tensiunii si stresului cotidiene. In plus, imbunatatesc tensiunea arteriala si relaxeaza muschii si articulatiile. Alternanta dintre  dusurile caldute, cele reci si baile fierbinti stimuleaza atat mintea, cat si corpul, prin imbunatatirea circulatiei sanguine si accelerarea eliminarii toxinelor.

5. Masajul terapeutic – unul dintre cele 5 remedii alternative benefice sanatatii tale

Masajul terapeutic este utilizat pe scara larga alaturi de tratamentele standard pentru diferite afectiuni medicale. Numeroase studii au demonstrat efectele benefice ale masajului terapeutic in reducerea stresului, tensiunii si durerii musculare. Masajul terapeutic poate fi de ajutor si in tratarea anxietatii, cefaleei, insomniei cauzate de stres, fibromialgiei, paresteziilor sau leziunilor tesuturilor moi.

Principiul dupa care functioneaza masajul terapeutic – “atingerea inseamna vindecare”. Exista peste 80 de tipuri diferite de masaj, de la cele blande (cum ar fi masajul suedez), pana la cele mai active (masaj thailandez, de exemplu) sau intense (masajul profund al tesuturilor). Pe langa beneficiile aduse in numeroase afectiuni de ordin fizic, masajul terapeutic ofera o stare intensa de confort, liniste si echilibru psihic. 

Anca Grecu

DOCTOR IN EDUCATIE FIZICA SI SPORT

GENERAL MANAGER

anca@babyspa.ro / 0720 707 575

Soldat Pripu Gheorghe 22a, 014376 Bucuresti

031 437 99 06, 031 437 99 61

www.aviatieicenter.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *