/
/
5 reguli Feng Shui care îți vor tripla productivitatea

5 reguli Feng Shui care îți vor tripla productivitatea

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
5 reguli Feng Shui care iti vor tripla productivitatea
5 reguli Feng Shui care îți vor tripla productivitatea

Descoperă și tu 5 reguli Feng Shui care îți vor tripla productivitatea! Atunci cand suntem binedispusi, ni se spune adesea ca „suntem in elementul nostru”. Venim cu idei proaspete la locul de munca, suntem productivi, optimisti si emanam parca o stare de bine care ii linisteste si pe cei din jur. Aceasta dispozitie depinde foarte mult si de mediul inconjurator – mai exact, de starea „chi”-ului sau energiei. Daca energia se blocheaza intr-un anumit loc, ea va produce stagnare sau „sha chi” (adica energii negative), care vor deprima spatiul si implicit oamenii care traiesc in el. Dar energia este peste tot: nu numai intr-o incapere, ci si in sentimente precum iubirea, bucuria sau pacea. Iata ce putem face pentru ca energiile sa „curga” mereu, fara blocaje care sa dauneze eficientei noastre.  

Iată 5 reguli Feng Shui care îți vor tripla productivitatea:

1.  Sa ne sincronizam obiceiurile cu cele ale naturii

Conform Medicinei Traditionale Chineze, ar trebui sa incetam activitatile zilei odata cu apusul soarelui – vom inchide calculatorul si televizorul, vom trage jaluzelele si ne vom pregati de culcare in jurul orei 22 (cel tarziu 23). Astfel, vom reusi sa ne trezim fara „ajutorul” ceasului desteptator.

2.   Sa facem pauze de „reconectare” in timpul programului de lucru

Pauzele ne ajuta sa fim mai productivi! Rezultatele ultimelor studii in domeniu arata ca formula magica a eficientei optime presupune 17 minute de pauza la fiecare 52 de minute de lucru. Exista insa un mare „DAR”. Acestea pauze trebuie sa fie REALE. Adica sa le petrecem in aer liber, departe de orice dispozitive electronice. In zilele ploioase cand nu putem iesi din birou, se recomanda sa parasim totusi incaperea in care lucram si sa facem cateva exercitii simple de stretching.

3.   Atunci cand ne simtim „blocati”, trebuie sa mutam 27 de lucruri

Cu totii avem momente de „blocaj”. Acele clipe in care ne simtim lipsiti de inspiratie si nu ne putem apuca nicicum de lucru. In Feng Shui, exista insa o idee salvatoare: mutarea a 27 de obiecte. 9 este cifra norocului in traditia chineza, iar 27 este un multiplu de 9 – de aici cele aproape 30 de mutari. Putem muta orice – de la e-mailuri pe care sa le trecem din inbox in spam si pana la cartile din biblioteca, singura regula este sa ne tinem de numarul 27. Nici mai mult, nici mai putin.

4.   Sa inspiram aer curat – este una dintre 5 reguli Feng Shui

Aerul curat reprezinta cea mai simpla modalitate de a ne trezi. Asadar, deschideti ferestrele!

5.   Sa meditam asupra unei privelisti

E adevarat ca nu toti dispunem de panorame asupra unor dealuri pitoresti ori birouri aflate la malul marii. Dar o priveliste nu inseamna neaparat un peisaj. Putem medita asupra unui tablou, a unui afis si chiar asupra unui screen saver captivant.

Regula de baza ramane insa urmatoarea:

Sa facem cat mai mult din ceea ce iubim cu adevarat!

Surse:

mindbodygreen.com 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *