/
/
5 moduri prin care putem reduce stresul zi de zi

5 moduri prin care putem reduce stresul zi de zi

03 Aug 2016
|
5 moduri prin care putem reduce stresul zi de zi
Family sitting in hammock

Stresul este o „stare de tensiune mentala sau emotionala care rezulta dintr-un set de circumstante”. Cercetarile desfasurate de grupul non-profit Stress Management Society arata ca organismul a fost creat in asa fel incat sa faca fata la doua sau trei perioade de stres intens pe luna. Asadar, este firesc sa ne confruntam uneori cu situatii de criza, insa cheia consta in felul in care le gestionam. Iata cateva moduri prin care putem reduce stresul zi de zi:

Gaseste factorii declansatori ai stresului

Pare foarte simplu. Si chiar este. A identifica factorii care ne fac sa ne stresam este cel mai ieftin si simplu mod de a ne de-stresa. E vorba de locul de munca? Viata de cuplu? Copiii? Indiferent care ar fi motivul framantarilor noastre, este imperios necesar sa avem acel moment revelator prin care sa recunoastem exact care sunt cauzele concrete ale stresului.

Moduri prin care putem reduce stresul: Ocupa-te de somn

Pentru a putea functiona in parametri optimi, organismul are nevoie de o anumita cantitate de somn. Conform studiilor efectuate de Asociatie Psihologica America, fiecare extra-ora de somn ne face mai fericiti si mai sanatosi. Daca nu bifam necesarul de ore de odihna, vom deveni stresati chiar si fara sa constientizam. 

Asuma-ti mai multe riscuri

Fiecare avem acele lucruri pe care ne-am dori sa le facem, dar ne este prea teama. De la renuntarea la locul de munca prea stresant si pana la discutiile cu familia, avem tendinta sa amanam si sa evitam momentele care ne-ar putea schimba cursul vietii. Propozitiile care incep cu „poate ar fi mai bine” nu fac altceva decat sa duca in final la situatii stresante.

Organismul ne-ar fi mai recunoscator daca am pune din cand in cand punctul pe i si ne-am asuma decizii mai radicale, dar edificatoare. 

Moduri prin care putem reduce stresul: Aromaterapia

Implica utilizarea extractelor naturale din plante in scopul obtinerii unei stari de bine. In functie de problemele cu care ne confruntam, exista mai multe „retete” vindecatoare. Cheia este practicarea aromaterapiei cu regularitate – studiile arata ca in acest fel putem reduce nivelul de stres cu pana la 40%. 

Mai multa atentie la alimentatie

Auzim adesea ca „suntem ceea ca mancam”. Daca ne-am asculta corpul cu atentie, ne-am da seama ca el ne da semnale atunci cand simte ca am trecut de anumite limite. Atunci cand il incarcam excesiv cu chimicale si alimente procesate, nu ne putem astepta sa primi reactii pozitive din partea organismului. Odata luata o decizie mentala de a trece la un stil de viata mai sanatos, vei observa ca alegerile corecte apar firesc. Iar o alimentatie echilibrata este esentiala pentru o minte eliberata si o stare de spirit pe masura. 

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare